Putinas meluoja net susiriesdamas! Paskaičiavo realų Rusijos biudžetą – situacija jau katastrofiška  (1)

Rusijos Federacijos biudžetas jau tapo deficitiniu, arba kaip Putinas buvo pagautas apgaudinėjantis dėl Vakarų sankcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio mėnesį, prieš įvedant naujus ES sankcijų paketus, Rusijos Federacijos biudžetas tapo deficitinis: vyriausybei trūko 262,3 mlrd. rublių.

Apskaičiuota, kad Rusijos nuostoliai dėl ES sankcijų naftai siekia 40–60 mlrd. USD per metus. Neišgelbės nei išpardavimas su nuolaida į Aziją, nei „pilkosios“ aplinkkelio schemos, nei aukštos naftos kainos.

Anot „Galime paaiškinti“ (rus. „Можем объяснить“), Vladimiro Putino tezė SPIEF 2022 (St. Petersburg International Economic Forum) apie Vakarų sankcijų beprasmiškumą jau buvo paneigta. Rusijos Federacijos prezidentas arba nevaldo situacijos ir toliau kalba propagandiniais šūkiais, arba yra taip įpratęs meluoti saviškiams, kad apgaulė jam tapo įprasta.

„Tikslas buvo aiškus – įžūliai sutriuškinti Rusijos ekonomiką <...> Nepavyko. Akivaizdu, kad tai nepasiteisino. Tai neįvyko“, – per forumą Sankt Peterburge sakė Kremliaus vadovas.

Tačiau skaičiai nepatvirtina V. Putino propagandos. Kaip paaiškėjo, jau balandį Rusijos Federacijos biudžetas tapo deficitinis: vyriausybei trūko 262,3 mlrd. rublių. O šie nuostoliai atsirado dar prieš naujus ES sankcijų paketus, pagal kuriuos iki rudens Rusija neteks 90 % naftos eksporto į Europą.

Agentūrų ir bankų specialistai jau atliko pirmuosius Rusijos Federacijos tariamų nuostolių skaičiavimus. Taigi, „Bloomberg“ duomenimis, Maskva per metus neteks daugiau nei 22 mlrd. USD.

 

„Alfa-Bank“ prognozės yra pesimistiškesnės – tikimasi, kad nuostoliai per metus viršys 50 mlrd. USD.

Maždaug tokie patys skaičiai skelbiami „Reuters Breakingviews“: nuo 40,8 iki 54 mlrd. USD.

5 milijardai JAV dolerių per mėnesį arba 60 milijardų JAV dolerių per metus, teigia konsultacijų įmonė „Energy Aspects“.

Nors Kremlius turi laiko būti drąsus, sankcijų ir aukštų naftos kainų poveikio greitai bus neįmanoma nuslėpti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai (1)