Totali gėda! Skelbiama, kas Ukrainoje nutiko su karo monstru vadinamu „Terminatorius 2“ (Video)  (1)

Šiuolaikinis karas diktuoja naujus kriterijus technologijoms ir pagal šiuos kriterijus Rusijos Federacija nėra pajėgi pagaminti nieko verto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-20 Totali gėda! Skelbiama, kas Ukrainoje nutiko su karo monstru vadinamu „Terminatorius 2“ (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip gyrėsi Rusijos propagandistai, tankų ugnies paramos kovinė transporto priemonė BMPT-72 „Terminator 2“ yra naujas didžiulis Rusijos Federacijos ginklas. „Jam patekus į mūšio lauką atsilaikyti tiesiog neįmanoma“, – sakė jie.

Tačiau vos tik kovinei mašinai patekus kur nors toliau nei paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje, paaiškėjo, kad ji tiesiog netinkama savo tikslams. Tai teigiama „FreeDom“ projekto siužete.

Jau pirmuosiuose Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mūšiuose buvo sudegintas vienas „Terminatorius“, o dar du apgadinti. Metai atnaujinimų, 10 metų propagandos ir šimtai pseudoekspertų prognozių. Įranga, kuri turėtų apsaugoti tankus mūšyje, net nepajėgi apsisaugoti.

„Terminatorius“ aukštesnis už tanką, todėl labiau pažeidžiamas prieštankinių ginklų. Čia modulis yra mažiau apsaugotas, bokštelis nėra toks šarvuotas kaip tankų", – sako karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Beje, rusišką „Terminatorių“ galima pavadinti net seniena. Tiesą sakant, tai yra senas T-72 tankas. Tai yra, vietoj vieno ginklo ant tanko buvo įdėti du kulkosvaidžiai iš BMP-2 – devintojo dešimtmečio įranga. O iš šonų priklijavo dar porą raketų ir pritvirtino granatsvaidžius.

 

„Jis iš esmės skirtas kariauti pagal Antrojo pasaulinio karo modelius, kai vyksta dideli tankų mūšiai, kai yra daug šarvuočių“, – pabrėžė Ždanovas.

„Terminatoriaus“ variklis yra atskiras pokalbis, jis liko nepakitęs, lygiai toks pat buvo sumontuotas prieš 50 metų. Tačiau įrangos svoris tapo didesnis, todėl transporto priemonė tapo lėtesnė už tankus ir mažiau manevringa.

 

Yra žinoma, kad Rusijos Federacijos kariuomenėje tokių vienetų yra net 18, be vakarietiškų komponentų jų gaminti toliau neįmanoma.

Anksčiau buvo užfiksuotas Rusijos karinių  tankų pagalbinių mašinų „Terminatorius“ kovinis panaudojimas. Rusų tankai ir BMPT „Terminatorius“ nuo aukštumos apšaudė greitkelio Bachmutas-Lysučanskas teritoriją. Juos ugnį atideng ukrainiečių artilerija ir rusai pabėgo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(2)
(105)

Komentarai (1)