[Žinios trumpai] Kremlius masiškai verbuoja studentus: Ukraina perspėja, kad jiems baigsis labai liūdnai  (2)

Rusijos Federacijos pedagoginių universitetų studentai masiškai verbuojami „komandiruotėms“ į okupuotas Zaporižios ir Chersono sritis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė leidinys „Taiga.info“.

Žurnalistai sužinojo, kad Novosibirsko valstybinio pedagoginio universiteto studentai yra aktyviai verbuojami vykti į okupuotas Ukrainos teritorijas ir rusifikuoti vaikus mokant juos pagal Rusijos švietimo programą.

Skelbime rašoma, kad reiktų „užtikrinti mokslo metų pradžią, organizuoti švietimo ir auklėjimo darbus“. Okupantai nori mokėti savo bendrininkams apie 7 tūkstančius rublių (maždaug 100 Eur) per dieną. Be to, rusai žada jauniems pedagogams nemokamą persikraustymą ir net būstą, kuris, žinoma, bus atimtas tikrųjų savininkų. Pranešime minimas kontaktinis asmuo, pasak žurnalistų, buvo universiteto dėstytojas, kurio tapatybė neviešinama.

Rusijos mokytojus, kurie galvoja apie tokias „komandiruotes", Ukraina įspėja, jog tai dalyvavimas karo nusikaltime, už kurį bus baudžiama pagal įstatymus. Tokie asmenys ateityje negalės net pagalvoti apie keliones į užsienį, nes labai tikėtina, kad Interpolas juos suims Kyjivo prašymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: