[Žinios trumpai] Nėra ko laukti vėluojančių dovanų iš JAV! Parodė, kaip naikina priešą iš daug „lengvesnio“ MLRS analogo (Video)  ()

Amerikiečių M270 MLRS ir HIMARS gali pliekti taikinius per didelį atstumą ir labai taikliai. Bet tai nėra vienintelės salvinės raketų sistemos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-20 [Žinios trumpai] Nėra ko laukti vėluojančių dovanų iš JAV! Parodė, kaip naikina priešą iš daug „lengvesnio“ MLRS analogo (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai parodė savo improvizuotą salvinės ugnies sistemą. Keturi 122 mm raketų paleidimo vamzdžiai buvo sumontuoti ant „Unimog“ bazės. Taip gautas mažas „Grad“ variantas. Tokius raketų paleidimo įrenginius ir raketas ukrainiečiai renka tiesiog mūšio lauke.

Toks paleidimo įrenginys yra ne tik mažas ir mobilus, bet ir lengvai sukuriamas. Nes rusai turi labai daug „Grad“ sistemų ir jų, atrodo, perdėtai nesaugo. Daug jų buvo perimta tiesiog mūšio lauke. Mašina dažnai būna sugadinta, bet paleidimo įrenginius galima surinkti ir panaudoti ant kokios nors vakarietiškos sunkvežimio bazės.

 

Panaudotas „Unimog“ garsėja savo pravažumu bekelėje ir gali pavežti pakankamai sunkius krovinius. Tiesą sakant, „Unimog“ sunkvežimio-visureigio platforma salvinėms raketinėms sistemoms naudojama ne pirmą kartą - Pietų Afrikoje ant tokios bazės montuojama 127 mm raketų leidimo sistema.

Aišku, HIMARS ir MLRS Ukrainai yra labai reikalingi ginklai. Tai yra galingesnės, per ilgesnį nuotolį veikiančios sistemos, kurių smūgiai galėtų priversti rusus atsitraukti.

(31)
(0)
(31)

Komentarai ()