[Žinios trumpai] NATO karinis analitikas apie Donbaso pragarą: be panikos, ten vyksta super geri dalykai - Rusijos pajėgos naikinamos ir tai daroma labai profesionaliai  ()

Tai, kad Rusija plečia Donbase kontroliuojamą teritoriją, yra faktas, kuris ir buvo prognozuojamas. Tai nėra netikėta - Rusijos pajėgos ten turi žymiai daugiau ginklų ir karių. Todėl italų karo analitikas, NATO sausumos pajėgų ir artilerijos ekspertas Thomas Tayneris teigia, kad mūšis Donbase ukrainiečiams nėra tik laiko ir resursų švaistymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai verčia rusus kautis atvirose vietose arba prieš gerai įtvirtintas ukrainiečių pozicijas. Tai reiškia, kad kiekviena teritorinė pergalė rusams kainuoja labai daug. O toks okupantų pajėgų alinimas yra turėtų būti pagrindinis Ukrainos tikslas.

„Twitter“ tinkle matau daug žmonių, kurie nerimauja dėl dabartinės padėties Donbase. Nežinau nei vieno kariškio, kuriam būtų neramu dėl dabartinės padėties Donbase. Napoleono pajėgos per dvi dienas nuvažiavo 110 km... rusai net per savaitę negali pajudėti daugiau nei 1 km“, teigia Tayneris.

Ekspertas pabrėžia, kad dabar svarbiausia sukelti kuo didesnius nuostolius. Rusai veržiasi labai lėtai, todėl tai turėtų būti pagrindinė ukrainiečių užduotis.

 

„Tikslas yra nužudyti kuo daugiau rusų su kuo mažiau aukų savo pusėje. Geriausiai tai sekasi, kai rusai yra atvirame lauke, toli nuo jūsų pozicijų. Kai rusai priartėja, atsitraukite ir kartokite iš naujo. Jokia pozicija nėra verta, kad ją išlaikytumėte bet kokia kaina“, teigia karybos ekspertas.

(68)
(0)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: