[Žinios trumpai] „Stugna“ toliau daro stebuklus! Sunaikino tanką už 5 km, skelbiamas įspūdingas video  ()

„Stugna-P“ - tai ukrainiečių prieštankinė raketa, paleidžiama nuo trikojo. Tai yra labai pajėgus ginklas, dieną veikiantis iki 5-5,5 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše - vienas ilgiausių „Stugna-P“ šūvių - kariai iš Sakartvelo legiono sunaikino rusų tanką per maždaug 5 kilometrų atstumą. Tai - labai arti „Stugna-P“ galimybių ribos.

„Stugna“ raketa iki taikinio skrido daugiau nei 22 sekundes. Ir smūgis vis tiek buvo taiklus (raketa yra valdoma lazeriu) ir sėkmingas.

„Stugna-P“ yra ukrainietiška prieštankinė sistema, naudojama nuo 2011 metų. Tai yra labai galingas, bet ir pakankamai mobilus ginklas. Paleidimo įrenginiai sveria apie 40 kg, raketa - dar 30. Taigi, tai nėra vienam žmogui pritaikytas ginklas - „Stugna-P“ įgulą sudaro bent 3-4 žmonės. „Stugna-P“ privalumas - veikimo nuotolis ir operatoriaus apsauga. Kadangi raketa leidžiama nuo trikojo, operatorius su kompiuteriu gali būti apkasuose. Pats raketos paleidimo įrenginys per 4-5 km atstumą tankams yra nepasiekiamas taikinys, todėl prieš keičiant poziciją „Stugna-P“ geita seka gali paleisti kelias raketas į kelis skirtingus taikinius.

(33)
(1)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: