Kaip Putinas gali pasinaudoti Kaliningrado isterija: lenkų generolas aiškina, ką jis gali daryti, kaip reaguos visuomenė ir kiek realus karas su NATO  ()

Generolas Mirosławas Różańskis analizuoja galimus Vladimiro Putino žingsnius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-25 Kaip Putinas gali pasinaudoti Kaliningrado isterija: lenkų generolas aiškina, ką jis gali daryti, kaip reaguos visuomenė ir kiek realus karas su NATO  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaliningrado ir Suvalkų koridoriaus įtampa sukėlė susirūpinimą, kad karas Ukrainoje išplis į Vakarų NATO šalis. Generolas Mirosławas Różańskis, duodamas interviu „Wirtualna Polska“, analizavo galimus Vladimiro Putino žingsnius.

Borisas Johnsonas interviu keturiems Europos laikraščiams sakė, kad, anot britų žvalgybos tarnybų, per artimiausius kelis mėnesius, Rusijos invazijos į Ukrainą tempas sulėtės ir V. Putino kariuomenė išnaudos savo išteklius.

Ar Putinas pasinaudos Kaliningradu?

Generolas Mirosławas Różańskis buvo paklaustas, ką manąs apie Didžiosios Britanijos premjero pareiškimą „Newsroom“ laidoje. Buvęs vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas įvertino, kad dabar Rusijos kariai pakeitė taktiką ir nustojo naudoti tiksliuosius ginklus: „Iskander“ ir hipergarsinius ginklus.

„Rusija taiko įprastinės ginkluotės taktiką: raketų smūgius, kasetinius ir termobarinius ginklus. Ji naudoja atsargas, kurių anksčiau nenaudojo“, - paaiškino generolas Różańskis.

Buvusio karininko teigimu, Kremlius gali panaudoti Baltijos šalis, kad paskatintų visuotinę mobilizaciją. 

 

„Putinas pasitelks naratyvą, kad NATO grėsmė didėja ir jis gali apsispręsti tokiam žingsniui. Jei nebus paskelbta mobilizacija, kils vis daugiau problemų su turimais žmogiškais ištekliais, nes netrukus baigsis išsiųstų į karą sutartys“, – sakė jis.

„Putinas gali bandyti išprovokuoti situaciją, kad jis nori padėti Kaliningrado sričiai. Jei ši pagalba bus atmesta, jis bandys susieti regioną su Baltarusija. Bet tai nebus toks platus puolimas kaip Ukrainos atveju“,  - aiškino generolas.

Tačiau Różańskis pabrėžia, kad V. Putinas nėra pasirengęs karui su NATO.

„Rusija šiandien neturi tokio potencialo, kad galėtų pradėti kovą prieš NATO. Šiandien tai mažai tikėtina“, -  sakė jis.

 

Suvalkų koridorius yra itin svarbi vieta NATO žemėlapyje.

Suvalkų koridorius – tai teritorija aplink Suvalkus, Augustavą ir Seinus, jungianti Lenkiją su Lietuva ir kitomis Baltijos šalimis, o kartu skirianti Rusijos Kaliningrado sritį nuo Baltarusijos. Prieš kelias dienas „Politico“ svetainė, remdamasi Vakarų kariniais planuotojais, rašė, kad Rusijos ir NATO susidūrimo atveju Suvalkų koridorius tikriausiai būtų „pirmasis sąlyčio taškas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(5)
(9)

Komentarai ()