[Žinios trumpai] „Bloomberg": su Rusijos tanklaiviais vyksta keisti dalykai – Atlanto vandenyne dingo 3 laivai: kas čia vyksta?  ()

Per pastarąsias 10 dienų mažiausiai trys Rusijos tanklaiviai dingo iš laivų sekimo sistemų, artėjantys prie Azorų salų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Griežtėjant sankcijoms naftos produktų eksportui, Rusijos naftos tanklaiviai vis labiau nyksta iš laivų sekimo sistemų Atlanto vandenyne, rašo „Bloomberg“. Per pastarąsias 10 dienų užfiksuoti mažiausiai trys tokie atvejai, kai tanklaiviai priartėjo prie Azorų salų (priklausančių Portugalijai).

„Tikriausiai jie perkraudavo savo krovinius į kitus laivus“, – teigia „Bloomberg“. „Prieš Rusijai įsiveržiant į Ukrainą tokių pervežimų nebuvo, jau nekalbant apie tai, kad tanklaiviai anksčiau nesislėpdavo nuo palydovinio stebėjimo. Galbūt kai kurie pirkėjai nori, kad jūsų pirkiniai būtų tokie pat privatūs, kaip kai kurios Rusijos siuntos pakeliui į Aziją taip pat pradeda dingti iš akių“.

Naftos perkrovimas iš laivo į laivą yra įprastas reiškinys naftos rinkoje. Rusijos kroviniai jau daugelį metų taiko šią praktiką prie Danijos krantų, o pastaruoju metu – ir Viduržemio jūroje bei prie Azorų salų.

 

Tačiau atsakiklių išjungimas, kad jie dingtų nuo radaro, yra neeilinis įvykis. „Bloomberg“ teigimu, tokia taktika dažnai buvo naudojama perkraunant naftą, kuriai taikomos sankcijos iš Irano ir Venesuelos. Šiuo atveju laivai juda vienas šalia kito, paprastai iš mažesnio tanklaivio naftą perkelia į didesnį, o šis plukdo ją prekybos keliu, dažnai į Aziją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(17)
(-7)

Komentarai ()