[Žinios trumpai] Ukraina pasirašė šimtų milijonų eurų vertės sandorį: gaus tokias priešlėktuvinės gynybos sistemas, kurių dar neturi nė pati Vokietija  ()

Andrejaus Melniko teigimu, moderni oro gynybos įranga bus perkama Vokietijos vyriausybės lėšomis. Iš viso planuojama įsigyti 10 oro gynybos sistemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai pavyko sudaryti sutartį su Vokietijos įmone „Diehl Defense“ dėl naujausių oro gynybos sistemų, kurios dar nepradėtos naudoti Vokietijoje, tiekimo. Apie tai ketvirtadienį, birželio 23 d., paskelbtame interviu „Ukrinform“ pranešė Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnykas.

Anot Ukrainos diplomato, jam ir jo komandai pavyko su „Diehl Defense“ pasiekti sutartį dėl pirmosios moderniausios oro gynybos sistemos, kurios dar neturi net Bundesveras.

Tokios įrangos kaina skaičiuojama 178 milijonais eurų. Už sėkmingą sutarties sudarymą Melnykas padėkojo Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui, nors pažymėjo, kad Ukrainos diplomatai turėjo „nugalėti beprotišką politinį pasipriešinimą“. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, kalbama apie IRIS-T SLM oro gynybos sistemą.

IRIS-T SLM veikimo nuotolis iki 40 km, aukštis – iki 20 km. IRIS-T SLM pagalba galima numušti kovinius lėktuvus, sraigtasparnius, sparnuotąsias raketas, raketų artileriją, dronus. IRIS-T SLM veikimo bandymai buvo baigti tik 2022 m. sausio mėn.

 

Be to, anot ambasadoriaus, Ukrainos pusė tikisi Vokietijos pagalbos perkant 10 oro gynybos sistemų IRIS-T, kurios per ateinančius metus gali užtikrinti saugią oro erdvę virš Ukrainos. Melnykas taip pat sakė, kad Kijevas laukia „žalios šviesos“ iš Vokietijos partnerių dėl 100 naujų savaeigių haubicų „Panzerhaubitze 2000“ tiekimo – Ukraina jau gavo atitinkamą gamintojų iš Vokietijos pasiūlymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(1)
(91)

Komentarai ()