JAV ruošiasi padaryti galą Rusijos dominavimui ore: mokys Ukrainos pilotus skraidyti vakarietiškais lėktuvais ir tai gali kardinaliai pakeisti karo eigą  (1)

JAV inicijavo įstatymo projektą, kuris leis mokyti Ukrainos pilotus skraidyti vakarietiškais lėktuvais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-25 JAV ruošiasi padaryti galą Rusijos dominavimui ore: mokys Ukrainos pilotus skraidyti vakarietiškais lėktuvais ir tai gali kardinaliai pakeisti karo eigą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du kongresmenai Adamas Kinzingeris (respublikonas) ir Crissy Hulakhanas (demokratas) pristatė įstatymo projektą, kuriuo Ukrainos pilotai ir įgulos bus mokomos skraidyti JAV kariniais lėktuvais.

Apie tai buvo pranešta respublikonų kongresmeno pranešime spaudai.

Anot įstatymo projekto iniciatorių, JAV ir NATO gali padėti Ukrainai pakeisti situaciją ore, suteikdami Ukrainos oro pajėgoms lemiamą pranašumą.

„Kaip oro pajėgų veteranai, mes žinome, kad bet kokiame konflikte svarbu dominuoti ore“, – sakoma laiške gynybos ministrui Lloydui Austinui.

 

Nurodoma, kad Ukrainos kariuomenei labai svarbu mokytis Vakarų oro platformų, o JAV galvoja apie galimybę tiekti tokius ginklus. Jei karo eskalavimas dar labiau padidės, tada Ukrainos pilotai turėtų būti pasirengę nedelsdami naudoti Vakarų aviaciją.

Mokymai apimtų naikintuvus F-15, F-16 ir kitas oro platformas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai (1)