[Žinios trumpai] Japonijoje skandalas: politikas viešai paskelbė beprotiškus pareiškimus dėl karo Ukrainoje  (1)

Vienas Japonijos politikas, atrodo, nusprendė palaikyti Rusiją kare su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai suaktyvėjo artėjant G7 viršūnių susitikimui. Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centras perspėja, kad Rusijos propaganda, padedama Japonijos parlamentaro Muneo Suzuki, bando įtikinti Ukrainą derėtis su Rusijos Federacija.

Kaip pažymima Kovos su dezinformacija centras, G7 viršūnių susitikimo, kuris vyks Vokietijoje birželio 26 d., išvakarėse Rusija per lojalius politikus dar aktyviau bando įtikinti Ukrainą derėtis.

Muneo Suzuki, atrodo, nusprendė padėti užpuolikams. Birželio 22 d. komentare Rusijos propagandos leidiniui „RIA Novosti“ jis apkaltino Ukrainą dėl to, kad Rusija pradėjo plataus masto karą prieš ją. Anot jo, „Už Minsko susitarimų nesilaikymą atsakingas Kijevas“.

„Toks Japonijos politiko pareiškimas yra jo retorikos, kad Ukrainai reikia skubiai kapituliuoti, tąsa. Birželio 16 dieną „Yahoo News Japan“ paskelbė Suzuki straipsnį, kuriame politikas sakė: „jei Ukraina negali kovoti be Vakarų pagalbos, garbingas pasidavimas yra svarbus norint išgelbėti gyvybes“. Šis pareiškimas sulaukė daugybės kritikos iš Japonijos visuomenės, kuri palaiko Ukrainos teritorinį vientisumą“, – pažymi Kovos su dezinformacija centras.

 

Prisiminkite, kad amerikiečių karinis strategas Edwardas Luttwakas aktyviai propaguoja Rusijos idėją surengti referendumą Donecko ir Luhansko srityse kaip vienintelį būdą užbaigti karą. Ir tokių Rusijos draugų iš tikrųjų yra visame pasaulyje.

(5)
(27)
(-22)

Komentarai (1)