[Žinios trumpai] Arestovičius: „mažai kas žino, kad kovo pradžioje Baltarusijos kariškiams buvo duota komanda pulti, patys kariškiai smogė atgal“  ()

Iš Arestovičiaus lūpų visa tiesa apie Baltarusiją ir jos planus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-26 [Žinios trumpai] Arestovičius: „mažai kas žino, kad kovo pradžioje Baltarusijos kariškiams buvo duota komanda pulti, patys kariškiai smogė atgal“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius, duodamas interviu leidinio „GORDON“ įkūrėjui Dmitrijui Gordonui, atsakė į daugelį svarbių klausimų.

– Kaip manote, kariuomenė iš Baltarusijos puls?

– Kai kas sako, kad pratybas vainikuos Baltarusijos kariuomenės įvedimas į Ukrainą. Tačiau mano turimi duomenys rodo, kad tai visiškai nerealu. Nes Baltarusijos kariškiai – ir politinė vadovybė – kiek įmanoma to vengia, tiesiog išlaiko karingą retoriką, kad įtiktų Putinui.

- Įtiktų?

– Taip. Kad Putinas turėtų kuo „pamaitinti“ savo gyventojus. Ir jie maitina Rusiją, sakydami, kad „mes, ten, su tavimi“. „Galbūt mums teks kautis už Vakarų Ukrainą prieš Lenkiją“, – sako A. Lukašenka. O tada išleistuvėse pasirodo Kolia (sūnus), su savo mergina suderinęs aprangą geltonai mėlynomis spalvomis. 

Na, jis  tarsi parodo, mirkteldamas akimis, kad „aš tikrai su tavimi“. Nors retorika dažnai būna karinga. Nes jis vienu metu turi sėdėti ant trijų kėdžių, neleisdamas į karą įtraukti Baltarusijos kariuomenės.

- Sunku jo užpakaliui.

- Taip. Bet jis suteikia vilties rusams ir Kremliui parodo, kad kada nors jie, galbūt, įsitrauks į karą. Tačiau Kremlius puikiai žino, kad jei čia bus suvaryta Baltarusijos kariuomenė, tai bus didžiausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų papildymas ginkluote ir karine technika. Žymiai daugiau, nei NATO Ukrainai davė. Nes Baltarusijos kariškiai labai aiškiai parodo, kad nekovos.

 

Mažai kas tai žino: kovo pradžioje jiems buvo duota komanda ruoštis puolimui, tada Baltarusijos kariškiai surengė vidaus sabotažą. Jie tiesiogiai ar netiesiogiai pradėjo rodyti komandas: „mes tame nedalyvausime“.

Darbuotojams buvo bandoma karštligiškai taikyti drausmines nuobaudas. Buvo masiškai keičiami vadai, skiriami tie, kurie ištikimi Maskvai. Karinės kontržvalgybos agentūrų skaičius buvo padidintas penkis kartus kiekvienoje rikiuotėje. 

 

- Oho.

- Taip. Begaliniai pokalbiai... Prisidengę baltarusių karininkais – karinės kontržvalgybos pareigūnais – pro šalį važiavusiais Rusijos FSB pareigūnais. Pokalbiai, bandymas daryti įtaką ir pan. Jie bandė iškelti specialiąsias pajėgas: labai motyvuotus dalinius.  Ir šie karinės kontržvalgybos ir kitos žvalgybos organai apibendrino, kad Baltarusijos kariuomenė nepasirengusi, ji nevažiuos. Ne todėl, kad būtų bailiai – nenori. Jie yra protingi žmonės ir pasirinko paprastai. Tai viskas. Ir ši situacija nė kiek nepasikeitė. Per karines pratybas jie su malonumu pasimokys, kodėl gi ne. Tik tai ir viskas. Pulti? Tikrai ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(2)
(126)

Komentarai ()