Briuselis pridėjo į kelnes: skelbiama, ką intensyviai darė per Jonines dėl Kaliningrado sankcijų  (8)

ES turi sprendimą dėl Kaliningrado blokados.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-26 Briuselis pridėjo į kelnes: skelbiama, ką intensyviai darė per Jonines dėl Kaliningrado sankcijų  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjungos pareigūnai parengė dokumentą, kuris leistų sankcionuotų produktų judėjimą tarp Rusijos ir Kaliningrado.

Taip tvirtino europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Lietuva teigia uždraudusi tam tikrų prekių tranzitą į Kaliningradą ir taiko ES sankcijas. Rusija šį žingsnį pavadino „tarptautinės teisės pažeidimu“ ir „ekonomine blokada“.

„Iš Rusijos į Rusiją, tranzitu per Lietuvos teritoriją“, – sakė europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Auštrevičius teigė, kad Lietuvos pozicija yra „bekompromisė“, o jei tokia politika būtų priimta, „Lietuva liktų viena be formalios ES paramos“.

Auštrevičius pareiškė, kad jis ir kiti prieš Rusiją nusiteikę Europos Parlamento nariai išsiuntė Ursulai von der Leyen laišką, ragindami peržiūrėti sankcijų režimą.

Auštrevičiaus įrašas socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė kitą dieną po to, kai vyriausiasis ES diplomatas Josepas Borrellis pareiškė, jog Briuselis „peržiūrės“ sankcijas.

Lietuvos geležinkeliai praėjusį savaitgalį sustabdė sankcionuotų prekių srautą tarp regiono ir žemyninės Rusijos, remdamasis Europos Komisijos sankcijų gairėmis.

 

Kaliningrado pareigūnų teigimu, apribojimai paveiks maždaug 50 % krovinių srautų tarp eksklavo ir Rusijos.

Maskva pavadino šį apribojimą „beprecedenčiu“ ir „neteisėtu“, o Rusijos Nacionalinio saugumo tarybos vadovas Nikolajus Patruševas pažadėjo atsakomuosius veiksmus, kurie „turės rimtą neigiamą poveikį Lietuvos žmonėms“.

Prieš paskelbiant dokumentą, Auštrevičius apgailestavo dėl „kapituliacijos nuotaikos“ Europoje ir „atrodo, kad Rusija šiuo metu laimi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(40)
(-21)

Komentarai (8)