[Žinios trumpai] Ukraina šluoja orkų užnugarį: Zalužnas paskelbė video, kaip tiksliai ir meistriškai dirba HIMARS (Video)  ()

HIMARS sudaužė Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų užnugarį: Zalužnas pademonstravo kovinę MLRS operaciją fronte.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-26 [Žinios trumpai] Ukraina šluoja orkų užnugarį: Zalužnas paskelbė video, kaip tiksliai ir meistriškai dirba HIMARS (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas patvirtino, kad fronte atsirado reaktyvinės sistemos HIMARS.

Vienos pirmųjų HIMARS operacijų birželio 25 dieną filmuotą medžiagą Zalužnas paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų HIMARS naktimis dirbo prie Rusijos įsibrovėlių pozicijų. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, dirbo ekipažas, vadinamas „Darbininku“.

Kariškiai išvyko į poziciją, paleido šešias raketas į RF ginkluotųjų pajėgų objektą ir paliko poziciją.

„HIMARS jau dirba Ukrainos gynybos labui. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artileristai meistriškai pataikė į taikinius“, – sakė Zalužnas.

Jis pabrėžė, kad smūgiai buvo skirti RF ginkluotųjų pajėgų kariniams objektams, esantiems laikinai okupuotoje Ukrainos teritorijoje.

Pažymėtina, kad HIMARS su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų turimais sviediniais gali smogti iki 70–80 km atstumu. Tai leidžia Ukrainos kariams sutriuškinti RF ginkluotųjų pajėgų užnugarinius objektus, esančius dideliu atstumu nuo fronto linijos.

 

 

Birželio 23 dieną Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paskelbė apie amerikiečių HIMARS pasirodymą Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Jis pažadėjo Rusijos Federacijos okupacinei armijai „karštą vasarą“ Ukrainos teritorijoje.

Netrukus kariuomenė internete paviešino pirmąją filmuotą medžiagą apie darbą su MLRS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(2)
(75)

Komentarai ()