IKEA uždarymas Rusijoje virto cirku: atleisti darbuotojai šturmavo parduotuves, įvesti absurdiški draudimai (Video)  ()

Nori nusipirkti sodo baldus? Pateik įrodymą, kad turi sodą: IKEA parduotuvės išpardavimo Rusijoje ypatumai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išpardavimas skirtas tik darbuotojams, likusieji prekes galės įsigyti internetu, bet gerokai vėliau ir jei kas liks.

Rusijos Federacijoje prasidėjo uždaras prekių išpardavimas IKEA darbuotojams. Įėjimas tik su specialiais leidimais, artimieji neįleidžiami. Darbuotojai galės įsigyti prekių su 15% nuolaida tiesiogiai parduotuvėse. Likę Rusijos piliečiai turės palaukti iki liepos 1 d., jiems bus atidarytas internetinis išpardavimas. Jie nebus įleidžiami į parduotuves. Apie tai rašo „Moskvich Mag“.

Internete jau pasirodė vaizdo įrašai iš uždaro pardavimo. Vienoje iš didžiausių Chimkų parduotuvių vyksta  šturmas tiesiogine to žodžio prasme.

Nepaisant to, kad buvo įspėta nepirkti prekių urmu, taip pat buvo uždrausta pirkti perpardavimui skirtus IKEA gaminius, bendruomenėse jau pasirodė krūva skelbimų: pirkėjai ieško buvusių darbuotojų, per kuriuos galėtų įsigyti sofas, komodas, trūkstamus priedus ir kitas prekes.

Rašoma ir apie sukčiavimo atvejus.

Įdomu tai, kad išpardavimo taisyklėse rašoma, kad, pavyzdžiui, sodo baldus galima pirkti tik tuomet, kai žmogus pateiks įrodymus, kad turi sodą, kitu atveju gali ir neparduoti, kaip ir darbuotojui, nusprendusiam nusipirkti didelę pakuotę puodelių ar servetėlių.

 

Į parduotuves vežamos prekės iš visų sandėlių, kad greičiau išparduotų.

Primename, anksčiau tapo žinoma, kad IKEA parduos visas keturias gamyklas Rusijoje. IKEA į Rusijos rinką įžengė 2000 m., nuo tada atidarė 16 prekybos vietų, taip pat gamyklas Leningrado, Kirovo ir Novgorodo srityse. 2022 metų pradžioje organizacijoje dirbo apie 15 tūkst. darbuotojų.

Kai kovo pradžioje pasklido žinia apie parduotuvių uždarymą, rusai jas tiesiogine prasme „užgriuvo“. Ypač populiarūs buvo garsieji „Blohay“ rykliai, servetėlės, žvakės ir, žinoma, baldai.

 

Rusijos verslininkai mano, kad kol kas nėra kam užpildyti garsiosios IKEA nišos Rusijoje.

„Jų stilius yra gana paklausus šalyje, nes gyventojai pamėgo skandinaviškų motyvų prekes. Lengva buvo nueiti į IKEA parduotuves ir nusipirkti visko, ko reikia, viskas buvo sandėliuose. Rusijos gamintojai to dar negali sau leisti. O tie kas gali, gamina „baisius gaminius“, – sakė Sankt Peterburgo įmonės „Luxorta Service“ generalinis direktorius Konstantinas Kukkojevas.

Verslininkas iki kovo mėnesio pirko Švedijos gamintojo gaminius ir pagal juos kūrė savo dizaino projektus butuose. Jis ketino įregistruoti panašaus dizaino prekės ženklą „Idėja“, tačiau šių planų atsisakė.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()