[Žinios trumpai] Medvedevas: „Ukrainos stojimas į NATO ir Krymo puolimas bus Trečiasis pasaulinis karas. Visiška katastrofa“  (4)

Dmitrijus Medvedevas, per konstitucinę Putino pertrauką vieną kadenciją ėjęs Rusijos Federacijos prezidento pareigas, teigia, kad Ukrainos priėmimas į NATO būtų katastrofa pasauliui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-28 [Žinios trumpai] Medvedevas: „Ukrainos stojimas į NATO ir Krymo puolimas bus Trečiasis pasaulinis karas. Visiška katastrofa“  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad bet koks „kėsinimasis“ į okupuotą Krymą prilygtų karo paskelbimui. Interviu Rusijos žiniasklaidai jis pripažino, kad Ukrainos įstojimas į NATO yra pavojingesnis nei Suomijos ir Švedijos priėmimas į gynybos aljansą. Pasak Medvedevo, Rusija neturi teritorinių konfliktų su Švedija ir Suomija, o štai Ukraina - kitas klausimas.

„Ukrainos stojimas į NATO mūsų šaliai yra palyginti pavojingesnis. Ir taip yra dėl to, ką ne kartą yra sakęs prezidentas Vladimiras Putinas - neišspręstų teritorinių ginčų egzistavimas, taip pat skirtingas supratimas apie regionų statusą. Krymas yra Rusijos dalis ir toks bus amžinai. Bet koks bandymas įsiveržti į Krymą yra karo paskelbimas mūsų šaliai. O jei jį užpuls NATO narė tai bus konfliktas su visu Šiaurės Atlanto aljansu. Trečiasis pasaulinis karas. Visiška katastrofa“, – grasina Medvedevas.

Politiko teigimu, Suomijos ir Švedijos įstojimas į NATO Rusijos Federacijai niekuo nauju „negresia“. Medvedevas mano, kad šios šalys palaiko „pagarbius“ santykius su Rusija, todėl šalis agresorė nesitiki su jomis konfliktuoti.

Krymo priklausomybė Rusijai yra įrašyta Rusijos Federacijos konstitucijoje - toje pačioje, kurią Putinas keitė du kartus, kad prezidentu galėtų būti praktiškai iki gyvenimo pabaigos. Anksčiau buvo ne taip - galiojo dviejų kadencijų limitas. Jis atvėrė kelią Medvedevui - 2008-2012 metais jis buvo prezidentu. Antros kadencijos Putino pasirinktas Medvedevas negavo, bet vis dažnesni jo pasisakymai rodo, kad jis nori būti matomas. Tų žodžių agresyvumas rodo, kad Medvedevas nori įrodyti, kad gali būti rusiškai stipriu lyderiu - bjauriu kaimynams. Todėl yra manančių, kad jei Putinas tikrai serga arba trauksis, jo vietą užims Medvedevas.

(2)
(21)
(-19)

Komentarai (4)