Maskva panikuoja - po beprotiškos Rusijos atakos kilo tarptautinis skandalas, skubiai skleidžiama klastotė - ekspertas viską sumalė į miltus  ()

Dėl Rusijos įvykdyto teroro akto rekasi į posėdį JT Saugumo Taryba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandymas pateisinti ataką prekybos centrui Kremenčuke,  atnešė Kremliui dar daugiau problemų. Dėl naujo Rusijos įvykdyto teroro akto į posėdį renkasi JT Saugumo Taryba. Rezonansą sukėlęs tarptautinis skandalas privertė Rusijos gynybos ministeriją padaryti pareiškimą, kuriame Rusijos kariškiai paskelbė neva sunaikinę netoliese esantį sandėlį su amunicija, dėl kurio sprogimo kilo gaisras prekybos centre.

Rusijos kariuomenės pasiteisinimai patyrė visišką krachą, sako ekspertas Aleksandras Kovalenko (slapyvardžiu Zloj Odessit).

„Vakar, dviem rusiškoms raketoms Kh-22 pataikius į prekybos centrą Kremenčuke, Rusijos propagandistai iš karto pradėjo skleisti klastotę, kad tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų inscenizacija, kad jos pačios apšaudė prekybos centrą ir atgabeno lavonus iš morgų ten iš anksto. Šiandien Rusijos Federacijos gynybos ministerija pripažino, kad tai buvo jų nusikaltimas, bet su pigiais pasiteisinimais. Neva Rusijos Federacijos Gynybos ministerija sunaikino sandėlį su šaudmenimis netoliese, dėl to kilo prekybos centro gaisras“, – sakė jis.

 

Kovalenko pažymėjo, kad internete galima rasti daugybę vaizdo įrašų iš tragedijos vietos, kuriuose nesigirdi amunicijos sprogimo garsų, kaip teigia Rusijos kariuomenė.

„O dabar atkreipkite dėmesį! Atviruose šaltiniuose pasirodė dešimtys vaizdų įrašų iš tragedijos vietos. Ar girdite kuriame nors iš jų amunicijos sprogimo garsus? Niekingi išgamos, pasieksime kiekvieną iš jūsų, net neabejokite“, – pažymi jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(5)
(142)

Komentarai ()

Susijusios žymos: