[Žinios trumpai] JAV ėmė abejoti, ar Ukraina atsiims prarastas teritorijas – CNN skelbia, kas vyko Baltuosiuose rūmuose  (1)

Žurnalistų teigimu, Joe Bideno patarėjai pradėjo vidinę diskusiją apie tai, kaip, ir ar V. Zelenskis turėtų pakeisti Ukrainos pergalės apibrėžimą, atsižvelgdamas į galimybę sumažinti šalies teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltųjų rūmų pareigūnai abejoja, ar Ukraina kada nors galės susigrąžinti Rusijos užgrobtas teritorijas per plataus masto invaziją. Jie mano, kad to nenutiks net su galingesniais ir pažangesniais JAV ir sąjungininkų ginklais. Tai praneša Amerikos televizijos kanalas CNN, remdamasis JAV atstovais.

Pasak žurnalistų, JAV prezidento Joe Bideno patarėjai pradėjo vidinę diskusiją apie tai, ar (ir kaip) Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis turėtų pakeisti Ukrainos pergalės apibrėžimą, pakoreguotą atsižvelgiant į galimą šalies teritorijos sumažinimą.

Be to, JAV pareigūnai pabrėžė, kad šis pesimistiškesnis vertinimas apima, jog JAV planuoja spausti Ukrainą, kad ši sutiktų su bet kokiomis teritorinėmis nuolaidomis Rusijai, siekiant užbaigti karą. Taip pat yra vilties, kad Ukrainos kariškiai vėliau šiais metais per galimą atsakomąjį puolimą gali atkovoti dideles teritorijos dalis.

Taip pat pranešama, kad diskusijų metu kongresmeno padėjėjas teigė, kad galutinis užgrobtas Ukrainos regiono praradimas nėra neišvengiamas. Anot jo, tai priklauso nuo paramos šaliai laipsnio.

 

„Ar Ukraina sugebės susigrąžinti šias teritorijas, didele dalimi, jei ne visiškai, priklauso nuo to, kiek mes jas remiame“, – sakė šaltinis.

Jis pažymėjo, kad Ukraina oficialiai paprašė mažiausiai 48 daugkartinių raketų paleidimo įrenginių iš JAV, tačiau iki šiol Pentagonas pažadėjo tik aštuonis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(36)
(-34)

Komentarai (1)