[Žinios trumpai] Rusija pilnu tempu rengiasi referendumui dėl Donecko prisijungimo: jau paskelbta data, gauti nurodymai parengti balsavimo vietas  ()

Referendumas, kuriame bus sprendžiama dėl priverstinės Donecko srities aneksijos, vyks 2022 m. rugsėjo 11 d. Okupacijų administracijoms nurodyta parengti vadinamojo balsavimo vietas. Apie tai pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Okupacinėms administracijoms buvo nurodyta paruošti „referendumo“ ir „rengimo komiteto“ vietas“, – sakoma Andriuščenkos pareiškime. Nurodymai buvo perduoti gyventojų saviorganizacijos komitetams.

„Jie ruošiasi įrėminti Donbaso išlaisvinimo iš nacių okupantų šventę kartu su sovietine „Mariupolio miesto diena“. Simbolika visur“, – sakė mero patarėjas.

Apie Kremliaus rengiamą referendumą praėjusio mėnesio pabaigoje paskelbė ir pats Oleksijus Arestovičius. Jo teigimu, referendumas dėl mažosios Regionų komunistų partijos atkūrimo bus surengtas rugsėjo 11 d. Pareigūnas prognozuoja, kad toks „valios pareiškimas“ gali įvykti Chersono ir Zaporižios srityse bei Baltarusijoje. Be to, ši data pasirinkta neatsitiktinai – siekiant paerzinti amerikiečius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(7)
(-6)

Komentarai ()