[Žinios trumpai] „Flashpoint“ analitikai perėmė kelis vidinius „KillNet“ narių pokalbius, aiškėja ką jie iš tikro darė Lietuvoje  (1)

Ginčuose dėl tranzito į Kaliningradą bei sankcijų Rusijos programišiai sudavė pirmąjį didelį smūgį Lietuvai - įvykdyta milžiniška kibernetinė ataka. Bet ar tai - tik preliudija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos Krašto apsaugos ministerijai priklausančio Nacionalinio kibernetinio saugumo centro teigimu, nuo „DDoS“ atakos nukentėjo valstybinės institucijos, taip pat privačios įmonės. Užkirstas kelias prisijungti prie kai kurių valstybinių sistemų. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė hakerių grupė „KillNet“.

„Killnet“ nuo vasario mėnesio atakos Ukrainoje užėmė aiškią poziciją ir ne kartą nusitaikė į objektus, kurie laikomi Rusijos priešais. Kai grupės nariai per „Telegram“ pradėjo girtis išpuoliu prieš Lietuvą, kaip motyvą jie nurodė transporto į Kaliningradą blokavimą.

„Flashpoint“ analitikai laiko šią ataką labai pavojinga ir perspėja - „KillNet“ grupei tai pirmiausia buvo bandymas. Remiantis vidiniais grupės pokalbiais, ataka buvo „bandomasis scenarijus norint išbandyti naujus įgūdžius“.

 

Lietuvos institucijos mano, kad artimiausiu metu bus suduoti nauji smūgiai - tai pažadėjo ir patys „KillNet“ nariai.  Kibernetinio saugumo ir informacinių technologijų politikos grupės vadovas Jonas Skardninskas teigia, kad per artimiausias dienas greičiausiai bus surengtos panašios ar dar agresyvesnės atakos. Greičiausiai bus taikomasi į komunikacijų, energetikos ir finansinius sektorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(31)
(-24)

Komentarai (1)