Rusija rizikuoja gauti antrąjį frontą Rytuose – Turkija pilnai pasiruošė stambiai karinei operacijai: Zacharova ragina Ankarą „susilaikyti“  (1)

Ankara, pasinaudodama tuo, kad Rusijos kariuomenė yra įklimpusi į karą su Ukraina, tikriausiai ruošia didelę operaciją Sirijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija rizikuoja gauti antrąjį frontą Rytuose. Turkija ruošiasi stambiai operacijai Sirijoje, pasinaudodama tuo, kad Kremliui teko iš ten nemažą dalį kontingento perkelti į Ukrainą.

Padėtis Maskvai ir jos draugui Sirijos diktatoriui Basharui al Assadui yra tokia nerimą kelianti, kad Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova per birželio 29 dienos instruktažą padarė pareiškimą.

Turkijos valdžia jau atvirai kalba apie būsimą operaciją Šiaurės Sirijoje. Oficialus Turkijos lyderio atstovas Ibrahimas Kalinas sakė, kad ji gali prasidėti „bet kurią akimirką“. Pasak gandų, Ankara ketina pradėti karinius veiksmus prieš islamo šventę Eid al-Adha, tai yra iki liepos 9 d.

Tikriausiai tai ne tik gandas. Zacharova paragino Turkiją „susilaikyti“ nuo operacijos ir patikslino, kad tai būtų „Sirijos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimas“.

 

„Raginame savo Turkijos partnerius susilaikyti nuo žingsnių, galinčių sukelti pavojingą įtampos eskalavimą“, – sakė ji.

Pastebėtina, kad savo grubumu garsėjanti Zacharova šiuo atveju labai santūriai kreipėsi į Ankarą. Akivaizdu, kad Maskva bijo išprovokuoti Turkiją veltis į bet kokį konfliktą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(245)
(1)
(244)

Komentarai (1)