[Žinios trumpai] JAV žvalgyba: „vaizdas gana niūrus, Putinas tikrai gali smogti su branduoliniais ginklais“  ()

Nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haynes neatmeta galimybės, kad Rusija gali naudoti kibernetines atakas ir branduolinius ginklus siekdama parodyti savo įtaką pasauliniu mastu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neatsisakė savo plano kariniu būdu užvaldyti didžiąją Ukrainos dalį. Tai pareiškė JAV nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haines.

Jos teigimu, Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai šiuo metu yra nusilpę dėl įnirtingų kovų su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, todėl Rusija gali pasiekti tik nedidelių karinių laimėjimų. Tuo pat metu, kaip perspėja Haines, Vladimiras Putinas vis dar nori užvaldyti didžiąją kaimyninės valstybės dalį.

„Vaizdas išlieka gana niūrus, o Rusijos požiūris į Vakarus griežtėja. Manome, kad jis siekia beveik tų pačių politinių tikslų, kaip ir anksčiau, t. y. nori užgrobti didelę Ukrainos dalį“, – tęsė JAV nacionalinės žvalgybos direktorė.

Žvalgybos agentūros direktorė taip pat abejojo, ar Rusijos ginkluotosios pajėgos, netekusios dešimčių tūkstančių karių, šiuo metu sugebės įgyvendinti Vladimiro Putino iškeltus tikslus.

Pasak Haines, JAV pareigūnai svarsto tris visaverčio konflikto tęsimosi scenarijus, iš kurių vienas apima užsitęsusį karą, kai Rusijos kariuomenė bando pasiekti vietinių laimėjimų, neturėdama laiko pailsėti ir pergrupuoti karių.

Kiti scenarijai apima didelį Rusijos ginkluotųjų pajėgų proveržį fronto linijoje arba Ukrainos kariuomenės padėties fronto linijoje stabilizavimą, pasiekiant nedidelių laimėjimų okupuotoje Chersono teritorijoje ar kitose gyvenvietėse Ukrainos pietuose. Kartu, kaip pabrėžia Nacionalinės žvalgybos tarnybos direktorė, Rusijai prireiks kelerių metų, kad atkurtų savo dalinių kovinį veiksmingumą.

 

„Manome, kad tuo laikotarpiu jie labiau remsis savo alternatyviomis priemonėmis, tokiomis kaip kibernetinės atakos, bandymai kontroliuoti energetiką ir net branduoliniai ginklai, kad galėtų kontroliuoti ir projektuoti galią bei įtaką pasauliniu mastu. Tuo tarpu Rusijos pajėgos vargu ar galės vykdyti kelias operacijas vienu metu. Jaučiame neatitikimą tarp Putino artimiausių karinių tikslų ir jo kariuomenės pajėgumų, savotišką neatitikimą tarp jo ambicijų ir to, ką gali padaryti kariuomenė“, – apibendrino Haines.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()