[Žinios trumpai] Donecko absolventų motinos pasipiktinusios: jų vaikus siunčia į frontą tiesiai iš mokymo įstaigų, būti patrankų mėsa tinka net baigę konservatoriją (Video)  ()

Abiturientų artimieji sukėlė skandalą ir pareikalavo, kad „valdžios institucijos paaiškintų teisinį pagrindimą“. Į tai jiems buvo patarta raštu kreiptis į mokyklos vadovybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikinai okupuotame Donecke vietos gyventojai piktinosi, kad vadinamosios „Donecko Liaudies Respublikos vidaus reikalų ministerijos akademijos“ absolventai neva bus vežami į frontą be dokumentų. Socialinės žiniasklaidos vartotojai paskelbė vaizdo įrašų, kuriuose absolventų artimieji bando gauti informacijos apie jų ateitį.

Viename iš vaizdo įrašų mokytojas žada išnagrinėti situaciją ir „viską išsiaiškinti trečiadienį“, o tuo tarpu siūlo giminaičiams parašyti raštišką kreipimąsi į įstaigos vadovybę. Viena moteris pradėjo kalbėti apie „teisinį pagrindą“, į ką akademijos atstovas norėjo sutikti atidėti klausimą iki trečiadienio.

„Iki trečiadienio pateiksiu prašymą akademijai, dar kartą kreipsiuosi į Vidaus reikalų ministeriją. Iš korpuso sužinosiu, kur jie buvo paskirstyti. Trečiadienį galiu jums pasakyti, kokiu teisiniu pagrindu jie ten yra“, – atsakė moteris, vilkinti uniformą su „Z“ ženklu ant rankovės.

Toliau mokytojas patvirtino informaciją, kad Donecko srityje mobilizuojami su kariuomene nieko bendro neturintys vyrai. Ji ypač paminėjo konservatorijos darbuotojus, kurie kovų dėl Mariupolio metu buvo išsiųsti į fronto liniją.

„Merginos, turiu tik vieną klausimą. Jie (absolventai) nebaigė jūsų konservatorijos. Kad ir brigados konservatorijos Mariupolyje. Deja, jau yra mirusių“, – tęsė pokalbį mokytojas, pažymėdamas, kad tie, kurie tarnauja teisėsaugos institucijose, yra šaukiami karo veiksmų laikotarpiui.

 

 

Socialiniuose tinkluose gausu medžiagos, kurioje kovotojai skundžiasi, kad į kariuomenę šaukiami vyrai, kurie niekada nėra laikę ginklo rankose. Į frontą prievarta siunčiami ne tik darbininkiškų profesijų atstovai, bet ir kultūros bei švietimo darbuotojai.

BBC gegužės mėn. paskelbė 20-mečio Serhijaus iš Donecko, kuris buvo paguldytas į ligoninę po to, kai buvo sužeistas netoli Chersono, istoriją. Serhijus žurnalistams pasakojo, kad prieš patenkant į „fronto liniją“ jis niekada nebuvo šaudęs iš šaulių ginklų, tačiau buvo sužeistas šrapnelio.

 

 

Buvo pranešta, kad Baltarusijos piliečiai pradėjo masiškai gauti šaukimus į karinės registracijos ir įdarbinimo įstaigas. Vietos laikraščio „Zerkalo“ duomenimis, šaukimus gauna ir vyrai, ir moterys. Be to, šaukimus gauna net netinkami karinei tarnybai asmenys.

Birželio 29 d. Kovos su dezinformacija centras prie Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos paskelbė dažniausiai pasitaikančias klastotes apie moterų mobilizaciją Ukrainoje. Agentūra pažymėjo, kad mobilizacija ir šaukimas į kariuomenę nėra tas pats ir kad kariuomenėje tarnauja tik tos moterys, kurios į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas įstojo savanoriškai ir pagal sutartį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()