[Žinios trumpai] Rusijos idiotai paėmė įkaitais visą pasaulį: Zaporožės AE įkūrė karinę bazę, pačią elektrinę naudoja kaip skydą  ()

Birželio mėnesį rusai jėgainės teritorijoje pastatė tankus ir šarvuočius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karių laikinai okupuotoje teritorijoje esanti Zaporožės atominė elektrinė paverčiama karine baze, kurią priešas naudoja kaip skydą. Neatsižvelgiant į tai, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijos yra už kelių kilometrų nuo elektrinės priešingame krante, Ukrainos kariuomenė yra suvaržyta, nes kyla artilerijos dvikovų pavojus šalia veikiančių branduolinių reaktorių.

Birželio mėnesį Rusijos kariuomenė stoties teritorijoje dislokavo „Grad“ ir „Smerch“, taip pat tankus ir šarvuočius. Tuo pačiu metu aplink objektą kasami apkasai, o po atomine elektrine esančiame bunkeryje įsikūrę Rusijos valstybinės korporacijos „Rosatom“ vyresnieji specialistai. Atominės elektrinės užgrobimas yra Rusijos taktikos dalis, kurią sudaro kritinės infrastruktūros objekto perėmimas ir panaudojimas kaip skydas.

Buvęs Ukrainos gynybos ministerijos vadovas Andrijus Zagorodniukas pažymi, kad Ukrainos kariai nesiruošia šturmuoti Zaporožės Atominės elektrinės. Vienintelė galimybė, kurią galima apsvarstyti, yra aplinkinių teritorijų ir stoties apylinkių perėmimas. Zaporožės darbuotojai ir jų šeimos baiminasi, kad ginklų pumpavimas į elektrinės teritoriją gali sukelti baisią branduolinę katastrofą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(14)
(-12)

Komentarai ()