Ukrainos dronams gali kilti rimtų problemų: Rusija skelbiasi turinti efektyvų elektromagnetinį ginklą, sugebantį perimti bepiločių valdymą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2022-07-08 17:13
jis gali užglušinti drono imtuvą, visiškai sutinku. Bet kodėl dronas turėtų negalėti perduoti duomenų operatoriui? Nebent ten paketinis rišys?
mindaugas.vaitiekūnas 2022-07-08 17:52
Gal "užteršia" kanalą kaip nors. Arba dronas dronui nelygu. Pvz. Bayraktar gali skristi kone 4 kartus aukščiau nei šito rusiško ginklo veikimo nuotolis
bahuriux 2022-07-08 19:36
Taip tokio tipo ginklas gali užteršti valdymo ryšio kanlą, duomenų perdavimą (tiek skaitmeninių, kaip vaizdas ir telemtrija, tiek anloginį vaizdo perdavimą) ir trikdyti kamerų darbą. Ir iki 2 km gali būti veiksmingas, kaip čia rašo ir iki 50 m gali iškepti drono smegenis visiškai ir šiaip betkokią elektroniką neapsaugota Faradėjaus narvu. Bet linkiu sėkmės nukalti bairaktarą 5++km aukštyje, arba pamatyti komercinį mažytį droną ugnies korekcijai iš 2km atstumo, net ir iš 1km. Trikdnat gps signalą (arba pačią anteną) įmanoma, kad dronas nežinos kur randasi ir kur randasi "namai", bet jei aparatas rimtesnis jis turi turėti apsaugą nuo tokių dalykų ir inercinę navigacinę sistemą, kuri nėra tiksli bet bent jau išvestu UAV iš tos anomalios zonos kol atsistatytu ryšys, gps, vaizdas ir telemertija. Su sąlyga jei pasisekė ir ginklas nebuvo panaudotas iš labai arti ir smegenys neiškepusios.
HDi 2022-07-08 22:43
Aš manau kad kalba čia eina apie ne apie karinius dronus, o apie civilinius dronus, kuriuos naudoja ugnies koregavimui ir pan. Dar jei kažką ten galima pamodifikuoti dėl iškepimo tai kaip elgiasi DJI ar kokio xiaomi firmware kai užblokuojami visi signalai, įskaitant gps, tik patys kinai težino.