[Žinios trumpai] Rusija ir vėl totaliai susimovė! Superslaptą kariuomenei kurtą telefoną gali „nulaužti” bet kuris hakeris (Video)  (2)

„Kaspersky Lab“ nebesaugo specialaus įrenginio „Aquarius NS M11“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kišeninis asmeninis išmanusis telefonas „Aquarius NS M11“, kuris pozicionuojamas kaip saugus Rusijos Federacijos specialiųjų tarnybų ir kariuomenės įrenginys, nebebus aptarnaujamas kibernetinio saugumo srityje besispecializuojančios bendrovės „Kaspersky Lab“. Detales pranešė „Vedomosti“.

2021 m. išleisti „Aquarius“ modeliai veikė naudojant „KasperskyOS“ operacines sistemas (kurė „Kaspersky Lab“) ir „Aurora“ (kurė „Rostelecom“). Dabar „Aquarius NS M11“ persijungs į „Aurora OS“. Kaspersky Lab“ atstovas teigė, kad „KasperskyOS“ ras pritaikymą kituose projektuose, skirtuose „korporacinio ir pramoninio verslo segmentų aptarnavimui“.

„Aquarius“ atstovas komentare „Cnews“ pažymėjo , kad „Kaspersky OS dėl įvairių priežasčių mums netiko, todėl šalys nusprendė atsisakyti bendradarbiavimo šiame projekte“.

Anot jo, dabar pagrindinis partneris bus valstybės įmonė „Rostelecom“, kuriai priklauso „Aurora OS“. Bendrovė taip pat tikisi pritraukti bendradarbiauti ir kitus Rusijos kūrėjus, nes 2022 metais planuoja išleisti naują įrenginio versiją. Šaltinis taip pat pažymėjo, kad klientai šiuo metu išbando darbo koncepcijas.

 

„CNews“ teigimu, „Aquarius NS M11“ yra aprūpintas 8 branduolių ARM procesoriumi, 6,67 colio ekranu ir 5000 mAh talpos baterija. Kūrėjų įmonė teigia, kad telefonas buvo sukurtas valstybės tarnautojų, pirmosios pagalbos teikėjų ir socialinio draudimo, stambių verslo klientų, kuriems reikalinga informacijos apsauga, poreikiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(6)
(-1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: