[Nuomonė] Kodėl naikintuvai Ukrainai – labai bloga idėja  ()

Rusija meldžiasi, tikėdamasi, kad JAV atsiųs į Ukrainą kai kuriuos smogiamuosius lėktuvus ar naikintuvus. Jiems labai patiktų, kad tai būtų padaryta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirma, tai eskaluotų karą. Siunčiant JAV lėktuvus tiesiai į Ukrainą, tai padėtų rusams tvirtinti, kad Ukraina tėra JAV marionetė, kad Rusijos kariai gina Motiną Rusiją nuo NATO, o JAV juos puola. Šiuo metu tai sukeltų NATO susiskaldymą (nes kai kurios šalys narės bijotų, kad JAV eskaluoja konfliktą ir tada į jį įsitrauks).

Antra, tai būtų didžiulis moralės pastiprinimas – Rusijai! Vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti 200–300 JAV naikintuvų, degančių Ukrainos kilimo ir tūpimo takuose, taptų vieši. Rusija girtųsi, kaip ji laimėjo karą – pažiūrėkite, kiek lėktuvų ji sunaikino! Ir tos nuolaužos apsunkintų Ukrainos naikintuvų operacijas, nes jų aerodromai būtų užgriozdinti šimtais lėktuvų likučių. Palaukite, kodėl visi kovotojai turėtų būti sunaikinti ant žemės? Žiūrėkite mano 4 punktą.

Trečia, tai labai pakenktų Ukrainos kariuomenei. Jei į Ukrainą siųstume kelis šimtus smogiančių lėktuvų, tai reikštų, kad yra ir kitų ginklų sistemų ir reikmenų, kurių NEsiunčiame. Pagalvokite apie „pralaidumą“, logistikos/tiekimo grandinę. Ir mes gautume priminimą čia, JAV, kad „jūsų tiekimo grandinėje trūksta pajėgumų“. Šiuo metu Ukrainos kariuomenei reikia daugiau dalykų nei JAV naikintuvai.

 

Ketvirta, nė vienas iš tų lėktuvų niekada neskris. Ukrainiečiai neturi pilotų, išmokytų juos valdyti. Ukrainiečiai neturi antžeminės įgulos, apmokytos juos prižiūrėti.

Ukrainiečiai neturi aprašytos sistemos, kaip juos aprūpinti mūšiui (bet jei pavyktų naikintuvus pakelti į orą, galėtų juos panaudoti skraidydami gražiomis rikiuotėmis, galbūt atlikdami „dingusio žmogaus“ skrydį) ir iš tikrųjų surengti bet kokį puolimą. Informacija kabinos viduje yra anglų kalba. Kiek ukrainiečių pilotų laisvai kalba angliškai? Be to, aviacijos elektronika ir sistemos yra suderinamos su NATO. Tai reiškia, kad jas pirmiausia reikėtų pritaikyti (tai užtruktų). Ir panašios avionikos (pvz., radarų, ryšių sistemos ir kt.), kurias naudoja ir žino ukrainiečiai – na, mes neturime kelių šimtų tokių rinkinių. Taigi bet kuriam ukrainiečių pilotui, kuris kažkaip pakiltų į orą, būtų liepta skristi aklam ir kurčiam – jokių ryšių sistemų, radarų, įspėjimo apie grėsmę, nieko. Tai būtų skraidantis metalas, neturintis ryšio su jokia kita sistema.

 

Taigi iš esmės tai būtų tikrai bloga, baisi, žiauri, neįgyvendinama, neproduktyvi, destruktyvi idėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(49)
(-39)

Komentarai ()