[Žinios trumpai] Pavojinga žinia: Rusija gaus karinę pagalbą iš Irano, sutarta dėl šimtų vienetų labiausiai trūkstamų ginklų  ()

Pasak JAV, liepos pabaigoje Teheranas planuoja apmokyti Rusijos kariuomenę valdyti UAV (bepiločius orlaivius).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas ruošiasi tiekti Rusijai kelis šimtus nepilotuojamų orlaivių, tarp jų ir kovinių. Tai paskelbta per instruktažą Baltuosiuose rūmuose, sakė Nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sallivanas, praneša CNN.

„Informacija rodo, kad Irano vyriausybė ruošiasi Rusijai skubiai perduoti iki kelių šimtų nepilotuojamų orlaivių, įskaitant ir atakuojančius“, – komentavo jis.

Politikas teigė, kad JAV turi įrodymų, jog Teheranas jau liepos pabaigoje planuoja apmokyti Rusijos kariuomenę valdyti atakos bepiločius orlaivius.

J. Sallivanas patikslino, kad kol kas nėra tikslios informacijos, ar Iranas jau spėjo ką nors perduoti šaliai agresorei.

Pasak patarėjo Nacionalinio saugumo klausimais, Rusija patyrė rimtų nuostolių mūšio lauke Ukrainoje. Be to, okupuotų teritorijų išlaikymas šalies pietuose ir rytuose taip pat turi įtakos Rusijos kariuomenės koviniam pajėgumui. Dėl to Rusijos Federacija turi kažkaip papildyti savo atsargas, o Iranas yra pasirengęs jai padėti.

 

Kaip vėliau patikslino Nacionalinio saugumo tarybos pirmininkas, ši informacija pagrįsta išslaptinta žvalgybos informacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(18)
(-14)

Komentarai ()