„Čekija taip pat kariauja su Rusija: į Prahos centrą buvo atgabenti rusiški T-90, oro gynybos sistemos „Buk“ ir zenitinių raketų kompleksai „Chosta“ (Video)  ()

Čekija nusprendė priminti apie save ir Prahos mero Zdeneko Gržybo lūpomis pareiškė, kad šalis taip pat „kariauja su Rusija“. Čekijos valdžia sostinės centre surengė sudaužytos Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų karinės technikos parodą, taip pademonstruodama savo proukrainietišką politiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prahos gyventojai turi galimybę pamatyti tanką T-90, „Chostą“ ir Msta-S“, MTLB ir „Buk“ oro gynybos sistemas, taip pat kelių raketų nuolaužas. Pranešama, kad paroda mieste veiks iki liepos 24 d.

Šios akcijos organizatoriai – Ukrainos gynybos ir užsienio politikos departamentai bei kelios Čekijos organizacijos. Į susirinkusiuosius kreipėsi Čekijos vidaus reikalų ministras Vitas Rakušanas ir Prahos meras – pastarasis patikslino, kad Čekijos „dalyvavimas kare“ Ukrainos pusėje vis dar apsiriboja veiksmais užnugaryje, tačiau laikui bėgant „viskas gali pasikeisti“.

Parodoje taip pat dalyvavo Ukrainos ambasadorius Jevgenijus Perebijnis, Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovas Denisas Monastyrskis, taip pat ES šalių teisėsaugos institucijų vadovai, skridę į Prahą dalyvauti neformaliame susitikime.

 

Anot liudininkų, parodą savo buvimu pagerbė Rusijos Federaciją palikęs ir į užsienio žiniasklaidos agentų sąrašą įtrauktas opozicijos žurnalistas Aleksandras Nevzorovas. Anksčiau Rusijos vidaus reikalų ministerija įtraukė jį į ieškomų asmenų sąrašą dėl baudžiamosios bylos dėl melagingų naujienų apie Rusijos kariuomenę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()