[Žinios trumpai] Azerbaidžanas apkaltino Rusiją nevykdant karinio pažado – Dūma pagrasino branduoliniu smūgiu  ()

Rusija vis dar neįvykdė savo pažadų dėl Kalnų Karabacho – Rusijos Federacijos gynybos ministerijos atstovai neužtikrino armėnų kariuomenės išvedimo iš regiono. Tai pareiškė Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot jo, per metus ir aštuonis mėnesius, prabėgusius nuo antrojo Karabacho karo, armėnų ir azerbaidžaniečių santykiai nebuvo normalizuoti.

„Armėnija vengia įgyvendinti 2020 metų lapkričio 10 dienos deklaracijoje numatytus klausimus. Vienas iš jų – Armėnijos ginkluotųjų pajėgų išvedimas iš Karabacho. Tačiau šis klausimas dar neišspręstas", – sakė Alijevas.

Jis pridūrė, kad Azerbaidžanas šį klausimą iškėlė Rusijos Federacijos karinei vadovybei ir „prieš kelis mėnesius, kai Azerbaidžane lankėsi aukšto rango Rusijos Federacijos gynybos ministerijos pareigūnas. Tačiau Rusija vis dar neįvykdė savo įsipareigojimų“.

 

Vietoje to, 2022 metų kovo pabaigoje Rusijos Federacijos Valstybės Dūma pagrasino Azerbaidžanui branduoliniu smūgiu. Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatas iš partijos „Teisingoji Rusija – už tiesą“ Mykhailo Delyaginas atvirai ragino pradėti agresyvų karą prieš Azerbaidžaną, naudojant taktinius branduolinius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(23)
(-4)

Komentarai ()