„Microsoft“ slapta planuoja didelę „Windows“ strategijos naujovę  ()

Remiantis „Windows Central“ ataskaita, „Microsoft“ planuoja dar vieną didelį „Windows“ atnaujinimo būdo pakeitimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užuot atnaujinusi vieną „Windows“ versiją kartą per keletą metų, kaip tai darė su „Windows 10“, „Microsoft“ planuoja grįžti prie grafiko, pagal kurį maždaug kartą per trejus metus išleis naują pagrindinę „Windows“ versiją, todėl hipotetiškai „Windows 12“ bus išleistas jau 2024 m. rudenį.

Iš pažiūros tai labai panašu į grįžimą į padėtį iki „Windows 10“. 2006 m. „Windows Vista“ buvo pakeista 2009 m. „Windows 7“, 2012 m. „Windows 8“ ir 2015 m. „Windows 10“. Tačiau ataskaitoje teigiama, kad „Microsoft“ ir toliau tobulins dabartinį „Windows“ leidimą stabiliai išleisdama naujas funkcijas (viduje vadinamą „Akimirkomis“) maždaug kartą per ketvirtį. Jau spėjome tai pajusti naudodami „Windows 11“, kuris stabiliai vystėsi visus metus, užuot išsaugojęs visus akivaizdžius pakeitimus laukiančiam „Windows 11 22H2“ naujinimui.

Kai 2021 m. spalio mėn. buvo išleistas „Windows 11“, „Microsoft“ teigė, kad „Windows 11“ ir „Windows 10“ kartą per metus antrąjį metų pusmetį gaus svarbius „funkcijų naujinimų leidimus“. Tai jau buvo ryškus skirtumas nuo „Windows 10“, kuris per metus gaudavo du tokius atnaujinimus. Tačiau „Windows Central“ praneša, kad „Windows 11“ 2023 m. funkcijų naujinimas jau buvo „išbrauktas“, o tai rodo, kad kasmetinio atnaujinimo modelis gali išnykti visam laikui.

Kad ir ką bendrovė beplanuotų, šiuo metu ji nėra pasirengusi to paskelbti visuomenei. „Microsoft“ atstovas spaudai sakė, kad bendrovė „gandų ar spėlionių nekomentuoja“.

Tad lieka daugybė neatsakytų klausimų. Jei šis pakeitimas įvyks, ar vis tiek bus „Windows 23H2“ leidimas, siekiant nustatyti „Windows 11“ naujinimo gyvavimo ciklą? Ar „Windows 12“ bus mokamas naujinimas, kaip ir senesnės „Windows“ versijos, ar jis bus nemokamas dabartiniams „Windows“ naudotojams, pvz., „Windows 10“ ir „Windows 11“? Kokios funkcijos bus palaikomos keliose pagrindinėse „Windows“ laidose? Kokios funkcijos įtrauktos į „Akimirkas“, o kurios bus sulaikytos pagrindinių leidimų metu?

 

Gali būti naudinga grįžti prie aiškiau apibrėžtų „Windows“ leidimų. Tai galimybė atlikti didesnius vartotojo sąsajos pakeitimus ar patobulinimus, kartu gaunant naudos iš didesnio vartotojų informuotumo ir žiniasklaidos dėmesio, kurį lydi pagrindiniai atnaujinimai. Tai taip pat yra galimybė pakeisti sistemos reikalavimus, užtikrinant, kad bet kuri sistema, kurioje veikia „Windows 12“, būtų galingesnė nei ta, kurioje veikia „Windows 11“ (nors neigiama to naudotojams pusė būtų tolesnis ir taip ribojančių „Windows 11“ reikalavimų griežtinimas).

Kita vertus, trečiųjų šalių kūrėjams ir IT administratoriams dabartinis planas skamba kaip ne itin geras: nuolat keičiama dabartinė „Windows“ versija, kuri nuolat koreguojama, taip pat labiau suskaidyta diegimo bazė su didelėmis vartotojų grupėmis, viena iš trijų ar keturių skirtingų „Windows“ versijų su skirtingomis vartotojo sąsajomis ir funkcijų rinkiniais. IT administratoriai gali atsisakyti žalingų įpročių, praleisti mažiau pageidaujamas „Windows“ versijas (pvz., „8“ ar „Vista“) ir likti prie geros kokybės versijų (pvz., XP arba 7), praleisti reikšmingas naujas funkcijas ir sistemos saugos atnaujinimus.

 

Jei „Microsoft“ turės daugiau informacijos apie „Windows 10“ arba „Windows 11“ naujinimo planus, ji gali ja pasidalyti dar šiemet, kai bus išleisti abiejų operacinių sistemų metiniai funkcijų naujinimai. „Windows 11 22H2“ buvo sukurta viešai „Windows Insider“ testavimo kanaluose ir jau gana gerai dokumentuota. Bendrovė beveik nieko nesakė apie „Windows 10 22H2“, kuri pridės arba nepridės vartotojui pastebimų funkcijų prie dabartinės paskutinės kartos OS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(8)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: