Labai pavojinga situacija Zaporožės AE: orkai dislokavo raketines sistemas - jau vyko apšaudymai, dingo elektros tiekimas  ()

Padėtis strateginiame objekte yra labai įtempta, teigia „Energoatom“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Energoatom“ teigė, kad padėtis strateginiame objekte yra labai įtempta, nes įsibrovėliai ten atgabena vis daugiau technikos. O po Nikopolio apšaudymo buvo pažeista ryšio linija tarp miesto ir atominės elektrinės.

Rusijos kariai užgrobtoje Zaporožės atominės elektrinės teritorijoje, okupuotame Energodare, įrengė raketų sistemas. Iš čia jie smogė į kaimyninį Nikopolį Dnepropetrovsko srityje.

Apie tai Ukrainos televizijos kanalų  eteryje kalbėjo NJSC „Energoatom“ prezidentas Petras Kotinas.

Pasak jo, situacija Zaporožės atominėje elektrinėje yra labai įtempta, įsibrovėliai ten atgabena vis daugiau technikos, o po Nikopolio apšaudymo buvo pažeista miesto ir atominės elektrinės ryšio linija.

„Ten atvežama nauja okupantų įranga, tame tarpe ir raketų sistemos, iš kurių vyko apšaudymai į kitą Dniepro pusę – į Nikopolio teritoriją. Prieš tris dienas buvo pažeista ryšio linija tarp Zaporožės ir Nikopolio, tačiau ji buvo atstatyta“, – sakė Kotinas.

 

Be to, Zaporožės atominės elektrinės teritorijoje yra apie 500 Rusijos kariškių, jie kontroliuoja teritoriją, taip pat yra sunkioji ginkluotė: tankai, šarvuotos pėstininkų mašinos, sunkvežimiai su ginklais ir sprogmenimis.

Nepaisant to, kad atominę elektrinę užgrobta rusų, branduolinę ir radiologinę saugą kontroliuoja „Energoatom“, o elektrinė dirba Ukrainos energetikos sistemai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()