[Žinios trumpai] „Wall Street Journal“ paskelbė sensacingą žinią: Kinija sėkmingai aprūpina Rusijos karinę pramonę  ()

2022 metais Kinijos įmonės daugiau nei dvigubai padidino lustų tiekimą Rusijos gynybos įmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo tada, kai prasidėjo invazija į Ukrainą, Kinija pradėjo tiekti Rusijai daugiau elektronikos, kuri padeda rusams kovoti.

Ataskaitos rodo, kad per pirmuosius penkis 2022 m. mėnesius Kinija į Rusiją eksportavo lustų už 50 mln. USD. Taip pat kinai šaliai agresorei tiekė 400 kartų daugiau aliuminio, reikalingo ginklų ir aviacijos pramonėje.

Eksporto prekių kainų augimas gali būti siejamas su infliacija, tačiau muitinės duomenys rodo, kad daugelis Kinijos įmonių ir toliau bendradarbiauja su Rusija, neatsižvelgiant į sankcijas. Kinijos valdžia tvirtina neparduodanti ginklų rusams.

Kaip išsiaiškino „Wall Street Journal“, lustus ir kitus elektroninius komponentus, kurie gali būti naudojami kariniams tikslams, Rusijos Federacijai parduoda ne tik mažos privačios įmonės, bet ir valstybės gigantai, tačiau slapti duomenys ir sudėtinga antrinių įmonių grandinė apsunkina atsekimą.

 

Birželio pabaigoje JAV įvedė sankcijas Kinijai už technologijų tiekimą Rusijos kariuomenei. Apribojimai palietė penkias bendroves. Amerikos pareigūnai išsiaiškino, kad Kinija ir toliau padeda Rusijos įmonėms net prasidėjus invazijai į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(31)
(-15)

Komentarai ()