[Žinios trumpai] Vokietija perspėjo gyventojus: bus dvi labai sunkios žiemos, o tada galutinė pergalė prieš Rusiją!  (5)

Vokietijos valdžia tikisi, kad iki 2024 metų vasaros pavyks įgyti absoliučią nepriklausomybę nuo rusiškų dujų, tačiau tuo pačiu metu per ateinančias dvi žiemas gali susidurti su kuro trūkumo grėsme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pareiškė Vokietijos energetikos reguliavimo institucijos vadovas Klausas Mulleris, kurio žodžius cituoja BILD. Pašnekovas sakė, kad dujų talpyklos šiuo metu yra pripildytos 65 %.

Tai daugiau nei ankstesnėmis savaitėmis, tačiau to nepakanka, kad žiemą būtų galima lengvai apsieti be dujų tiekimo iš Rusijos.

Mulleris pažymėjo, kad iš Rusijos pusės paskelbti techniniai darbai dėl dujotiekio „Nord Stream 1“ turėtų būti baigti ketvirtadienį, liepos 21 dieną. Dabar daug kas priklauso nuo to, ar Rusija atnaujins dujų tiekimą šiuo vamzdynu, ir kokiais kiekiais tą darys.

 

Mulleris taip pat sakė, kad Berlynas turėtų vykdyti savo bendrus įsipareigojimus kaimyninėms valstybėms, pavyzdžiui, tiekti dujas šių šalių medicinos įstaigoms, kad būtų užtikrinti jų energetiniai poreikiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(1)
(21)

Komentarai (5)