[Žinios trumpai] Piontkovskis: Rusijos geopolitinės ambicijos dužo į šipulius – ji pasiruošusi parsiduoti net Iranui  ()

Politologas Andrejus Piontkovskis pakomentavo Rusijos bandymą įsigyti Irano bepiločių orlaivių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija yra pasirengusi būti ne tik Kinijos, bet ir Irano žaliavos šaltiniu. Tokį požiūrį išsakė politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis, komentuodamas Maskvos ketinimą įsigyti Irano kovinių bepiločių orlaivių, kad juos panaudotų kare prieš Ukrainą.

Kalbėdamas „Espresso“ eteryje analitikas pažymėjo, kad tokiu būdu žlunga visos Kremliaus geopolitinės ambicijos.

„Neužtenka būti Kinijos tiekėja... Matote, kaip greitai griūva Kremliaus geopolitinės ambicijos. Mes jau pripratome, kad Rusija yra Kinijos žaliavų šaltinis. Pasirodo, ji yra ir Irano tiekėja“, – sakė Piontkovskis.

Kartu ekspertas atkreipė dėmesį į tai, kad Irano užsienio reikalų ministerija jau spėjo paskelbti pareiškimą, kuriame pabrėžė, kad Islamo Respublika laikosi neutralios pozicijos kariniame konflikte Ukrainoje, nepaisant partnerystės su Maskva.

„Tai tau Iranas. Apskritai žlugimas iš visų pusių“, – apibendrino politologas.

 

Anksčiau Amerikos žiniasklaida rašė, kad Rusija, patyrusi didelių nuostolių kare Ukrainoje, yra suinteresuota bepiločių atakos orlaivių tiekimu iš Irano. Esą Islamo Respublika ruošiasi apmokyti Rusijos kariuomenę naudotis šiais UAV, o pirminiai mokymai numatyti liepos mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()