[Žinios trumpai] Skelbiama, kaip sekasi Kazachstano karas su Rusija: situacija sparčiai blogėja, gali būti naujas smūgis  ()

Kazachstane, kuris kariauja su Rusija dėl naftos, birželį „juodojo aukso“ gamyba nusmuko 1,39 milijonais tonų, ir siekia 4,9 milijono tonų. Gegužę šis skaičius siekė 6,37 milijono tonų. Nuo vasario iki gegužės naftos eksportas iš Kazachstano buvo išaugęs 91 %, o pelnas iš jo pardavimo padidėjo 9,6 mlrd. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša forbes.kz, ekspertai gamybos sumažėjimą sieja su tuo, jog iškilo problemų dėl prieigos prie Kaspijos dujotiekio konsorciumo terminalo. Naftos gavybos rodikliai Kazachstane buvo mažesni tik 2016 m. rugpjūčio mėn. Tuo pačiu metu leidinys pažymi, kad Kazachstane taip pat sumažėjo geležies ir mangano rūdos, aukso turinčių koncentratų, sieros ir kitų mineralų gamyba.

Forbes.kz jau buvo rašęs, kad Kazachstanas buvo pajutęs nemažas naftos eksporto problemas, kai kovo mėnesį audra apgadino du nuotolinius jūrų terminalo įrenginius, ir tada šalis prarado 25 % „juodojo aukso“ eksporto. Birželį Kazachstanui teko susidurti su Antrojo pasaulinio karo laikų karinio jūrų laivyno minų, rastų netoli terminalo, likvidavimu, o tai taip pat pakenkė eksportui. „S&P Global Ratings“ ekspertai nerimauja, kad Krasnodaro apygardos teismo sprendimas atšaukti Kaspijos vamzdynų konsorciumo blokavimą bus tik laikina priemonė ir Rusija vėl pradės daryti spaudimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(13)
(-1)

Komentarai ()