[Žinios trumpai] Putinas praš*ko ne tik lengvųjų automobilių pramonę, bet ir „KamAZ“: Kinija užima Rusijos rinką, pardavimai pašoko 250 %!  ()

Kremliaus karinė avantiūra Ukrainoje Rusijai kainavo automobilių pramonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos sunkvežimiai pradėjo užvaldyti Rusijos rinką. Prekių ženklų iš Kinijos dalis sunkvežimių segmente nuo nuo karo pradžios išaugo 250 %. Taip rašo Kremliui ištikimas laikraštis „Kommersant“.

Kinai, pasinaudoję palankiu momentu, atėmė Rusijos rinką iš Rusijos gamintojų. Liepos vidurio duomenimis, bendra kiniškų sunkvežimių dalis segmente nuo 3,5 tonos Rusijoje siekė 44 %. Tuo pat metu Rusijos gamintojų dalis sumažėjo iki 43 %.

Rusijos milžinas „KamAZ“ pastebi rimtą pardavimų kritimą. Palyginti su laiku prieš karą, jo rodikliai sumažėjo daugiau nei 28 %. „Shacman“ tapo mėgstamiausiu kinišku sunkvežimių prekės ženklu Rusijoje. Birželio mėnesį rusai nupirko 973 „Shacman“ automobilius.

Pastebėtina, kad dėl karo Rusiją paliko didžiausios užsienio automobilių kompanijos, tarp jų „Volvo“, MAN, „Mercedes-Benz“, DAF, „Scania“ ir kt. Iki invazijos šios įmonės užėmė 33,5 % šalies sunkvežimių rinkos. Dabar Kinija perima jų dalį, taip pat pasiima ir Rusijos gamintojų dalį. Rusijos kompanijos konkuruoti negali, nes dėl sankcijų buvo atkirstos nuo pasaulinių technologijų ir komponentų.

(52)
(0)
(52)

Komentarai ()