Buvęs NATO vadas įvardino ką Putinas labiau linkęs panaudoti vietoj branduolinės raketos – pasekmės ne mažiau siaubingos  (3)

Admirolo Jameso Stavridio teigimu, Rusijos Federacijos cheminė ataka gali kelti grėsmę Kyjivui, Odesai ar Lvivui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimybė, kad Rusija panaudos branduolinį ginklą, šiuo metu yra itin maža. Tuo pat metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas greičiausiai sutiks su cheminio ginklo panaudojimu Ukrainoje, mano buvęs NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas Jamesas Stavridis savo rubrikoje „Bloomberg“.

„Manau, tikimybė, kad Rusijos prezidentas panaudos branduolinį ginklą, yra be galo maža. Labiau tikėtina, kad jei Putinas norės padaryti tai, kas iš tiesų įsuks baimę ukrainiečių širdyse, jis pasirinks cheminį ginklą“, – rašoma rubrikoje.

Anot buvusio Aljanso vado, Putinas nesiryš panaudoti branduolinio ginklo dėl kelių priežasčių:

  • Kremlius žino, kad kovinių galvučių panaudojimas turės milžiniškų pasekmių visame pasaulyje. Be to, Rusijos lyderis mano, kad jam reikia išlaikyti Kiniją savo pusėje, kad galėtų jai parduoti naftą ir dujas, kontroliuoti JT Saugumo Tarybą ir importuoti aukštąsias technologijas. Taikant branduolinio smūgio taktiką, kyla pavojus prarasti sąjungininkus, ypač Lotynų Amerikos, Afrikos ir Pietų Azijos regionuose, o tai turės įtakos valstybės agresorės ekonominei būklei.
  • Putinas vertina savo gyvybę, o Rusijos branduolinio ginklo panaudojimas gali išprovokuoti atsakomuosius Vakarų veiksmus.
  • Rusijos Federacijos prezidentas gali manyti, kad smogti branduolinėmis galvutėmis, pavyzdžiui, Kyjivui, Lvivui ar Odesai, bus rizikinga. Pasiekti savo tikslą –  nuversti vyriausybę, sunaikinti ginklų tiekimo grandinę per Lenkiją, įmanoma naudojant ir įprastinius ginklus.
 

 

Stavridis pažymėjo, kad Putinas gali panaudoti cheminį ginklą viename iš trijų minėtų Ukrainos miestų. Buvęs NATO pajėgų Europoje vadas mano, kad Vakarams bus sunkiau vienareikšmiškai priskirti tokių priemonių panaudojimą Rusijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(18)
(-15)

Komentarai (3)