[Žinios trumpai] Pentagonas: „Rusija jau permetė 85 % savo kariuomenės į Ukrainą, tempiami net likučiai nuo visų šalies sienų”  ()

Rusijos Federacija atšaukė visas karines pajėgas iš kitų teritorijų prie Rusijos sienų, siekdama tęsti plataus masto karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos departamentas mano, kad Rusijos kariuomenė „neilgai temps“, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro ženklią pažangą mūšio lauke.

Rusija išsiuntė į karą su Ukraina beveik 85 % savo kariuomenės. Apie tai penktadienį, liepos 22 d., pranešė CNN, remdamasi neįvardyto JAV gynybos departamento pareigūno nuomone.

„JAV paskaičiavimu, Rusija į Ukrainos jau išsiuntė beveik 85 % savo kariuomenės“, - sakoma pranešime.

Tuo pat metu „PBS Newshour“ korespondentas savo „Twitter“ tinkle, remdamasis Pentagono pareigūno nuomone, nurodė, kad Rusijos Federacija atšaukė visas karines pajėgas iš kitų teritorijų prie Rusijos sienų „visame pasaulyje“, siekdama tęsti plataus masto karą Ukrainoje.

Žurnalisto pašnekovas taip pat atkreipė dėmesį, kad Ukraina padarė ženklią pažangą kovoje su Rusijos kariuomene – tai liudija daugybė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų prieš vadavietes, amunicijos sandėlius, oro gynybą, ryšių centrus ir kt. Tuo pat metu Rusijos kariai vis dar iššauna dešimtis tūkstančių artilerijos sviedinių per dieną, apskaičiavo Pentagonas.

 

„Bet tai nesitęs amžinai. Rusai išnaudojo daug amunicijos, jų pajėgumai darosi vis silpnesnii“, - sakė pareigūnas ir pridūrė, kad Rusija dar nesunaikno nei vienos HIMARS sistemos, tačiau jiems, galbūt, kada nors ir pasiseks.

Pašnekovas taip pat pažymėjo, kad mūšiai dėl Donecko srities tęsis visą vasarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()