[Žinios trumpai] Ukraina žada didelę staigmeną: JK ekspertas prognozuoja, kad rusams liko vos 10 dienų  (2)

Juvelyrinės atakos prieš karinius sandėlius privers įsibrovėlius per artimiausias 10 dienų pasitraukti iš Chersono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė vykdo operaciją šalies pietuose, naikindama Rusijos kariuomenės sandėlius ir vadavietes. Užpuolikai nebenori stoti į mūšį, jie lieka apkasuose arba pabėga.

Tai papasakojo Operatyvinės komandos „Pietūs“ spaudos centro vadovė Natalija Gumeniuk.

Pasak jos, padėtis Ukrainos pietuose vis dar įtempta, pokyčiai vyksta dinamiškai, tačiau viską kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Kol kas detalių neatskleidžiame, bet tikrai nustebinsime“, – intrigavo Gumeniuk.

Anot jos, įsibrovėliai vis dar išlieka savo pozicijose, tačiau jų pasitikėjimas gerokai susilpnėjo. Rusai demoralizuoti sunaikinus motorizuotų šaulių divizijos vadavietę. Personalas nenori vykdyti vadovybės nurodymų ir atsisako vykdyti kovines operacijas.

Tuo tarpu pagrindinis britų karo ekspertas Mike'as Martinas mano, kad per ateinančią savaitę ar 10 dienų V. Putino armija bus priversta palikti Chersoną, rašo „Sky News“.

 

Kremliaus savininkas turbūt pateiks mūšį kaip dar vieną „geros valios gestą“. Tačiau iš tikrųjų įsibrovėlių pasitraukimas iš Ukrainos pietų bus jų nesėkmė.

Faktas yra tas, kad Rusijos vadovybė turės perkelti savo atsargų sandėlius taip, kad jie nebūtų pasiekiami Ukrainos smūgiams. Ir viskas todėl, kad įsibrovėliai tikisi laimėti karą dėl sunkiosios artilerijos kovos metodo. Tačiau dabartinėmis sąlygomis jiems buvo atimta galimybė pristatyti pakankamą kiekį atsargų į fronto liniją. Galimybė atlikti puolamąsias operacijas užgniaužta, jie gali tik apsiginti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(1)
(80)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: