[Žinios trumpai] Kontrpuolimas prasidėjo: išlaisvintos 44 gyvenvietės, rusai turi pasirinkti – arba išeiti, arba virti katile  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo intensyviai atkirtinėti Rusijos okupacinės grupės atsitraukimo kelius Chersono srityje. Tai kontratakos dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų karininkas ir karo korespondentas Igalas Levinas tai pasakojo stoties „radio NV“ eteryje.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad nuo liepos 23 d. ryto Ukraina jau buvo smogusi trims tiltams Chersono srityje, per kuriuos Rusijos Federacija aprūpindavo savo grupuotę dešiniajame Dniepro krante. Rusijos kariuomenė ruošiama didžiuliam „katilui“.

„Šie veiksmai daromi tam, kad būtų nutrauktas grupavimas. O kai jis bus nutrauktas, Rusijos kariai turės rinktis: arba virti šiame katile, arba gauti dar vieną „geros valios aktą“, – sakė Levinas.

Jis pasiūlė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos suteiks Rusijos kariuomenei „žaliąjį koridorių“, kuriuo ji galės palikti Chersoną. Tai bus daroma siekiant, kad miestas ir civiliai gyventojai nenukentėtų.

„Žinoma, būtų gerai paimti belaisvių: Ukrainai reikia mainų fondo. Tačiau Ukraina išlaisvina savo žemę – reikia, kad žala būtų minimali. Chersone yra mūsų piliečių. Esame tarp pasirinkimo kovoti už Chersoną, kur yra mūsų piliečiai, arba paleisti karius, geriau išsaugoti civilių ir kovotojų gyvybes“, – sakė Izraelio karininkas.

 

Jis pabrėžė, kad anksčiau paskelbta Ukrainos pajėgų kontrataka jau vyksta. Smūgiai ant tiltų yra šios didesnės operacijos dalis.

„Pietuose oficialiai išlaisvintos 44 gyvenvietės... Kai atsibusite, jau pamatysite ne pranešimą „Prasidėjo kontrpuolimas“, o žinią, kad išlaisvinta dar viena gyvenvietė“, – teigė Levinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(271)
(3)
(268)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: