Kaip veiksmo filme! FSB metė beprotiškus kaltinimus – Ukrainos agentai verbavo rusų pilotus naikintuvų nuvarymui, svaigino klofelinu: padėjo pats Christo Grozevas  ()

Ukrainos žvalgyba užverbavo Rusijos karo pilotus, siūlydama jiems pinigų ir ES šalies pilietybę mainais už orlaivio užgrobimą, tvirtina Rusijos žvalgybos tarnyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) paskelbė nutraukusi Rusijos kovinių lėktuvų užgrobimo operaciją, kurią, kaip įtariama, įvykdė Ukrainos žvalgyba, vadovaujama NATO šalių. Tai buvo padaryta atsižvelgiant į departamento pranešimą pirmadienį, liepos 25 d., pranešė agentūra „RIA Novosti“.

„Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba atskleidė ir sustabdė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinio žvalgybos direktorato operaciją, skirtą užgrobti Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų kovinius orlaivius, prižiūrint NATO specialiosioms tarnyboms“, – žurnalistai cituoja pareiškimą.

FSB tvirtina, kad Ukrainos karinės žvalgybos pareigūnai bandė užverbuoti Rusijos karo lakūnus, mainais siūlydami jiems pinigų ir vienos iš ES šalių pilietybę. Šios operacijos tikslas, anot departamento, buvo įtikinti rusus nuleisti lėktuvus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontroliuojamuose aerodromuose. FSB taip pat pažymėjo, kad nustatė šioje operacijoje dalyvavusius Ukrainos žvalgybos pareigūnus ir jų bendrininkus.

RBC leidinys, remdamasis FSB duomenimis , pranešė , kad užgrobto orlaivio navigatorių tariamai planuota nunuodyti klonidinu (klofelinu): tam narkotikai buvo pristatyti į Volgogradą.

 

Be to, Rusijos žvalgybos tarnyba tvirtina, kad operacijoje dalyvavo vyriausiasis projekto „Bellingcat“ tyrėjas Christo Grozevas.

„Bulgarų tiriamasis žurnalistas rado du kurjerius, kurie Lipecko geležinkelio stotyje susitiko su Ukrainos žvalgybos pareigūnų pasamdytu kurjeriu iš Maskvos, kuris gabeno 4000 USD avansinį mokėjimą už rusų pilotą, kuris tariamai sutiko „perduoti“ savo lėktuvą“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)

Komentarai ()