[Žinios trumpai] Ateina „didžioji kriptovaliutų žiema“? „Tesla“ skubiai atsikrato „Bitcoin“ net su didžiuliu nuostoliu  (4)

2021 m. vasarį „Tesla“ paskelbė, kad planuoja parduoti automobilius naudodama „Bitcoin“, kartu supirkdama kriptovaliutos už 1,5 mlrd. USD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių šis žingsnis atrodė geras, o investicijų vertė iki tų metų spalio išaugo įspūdingu 1 mlrd. USD.

Pranešama, kad dabar „Tesla“ pardavė 75 procentus likusių „Bitcoin“ akcijų, praneša BBC – ji jau buvo jų nemažai pardavus – tai dar vienas ženklas, kad pagrindiniai žaidėjai pradeda nerimauti dėl artėjančios „kriptovaliutų žiemos“.

Vieno analitiko skaičiavimais, „Tesla“ iki šiol iš investicijų į „Bitcoin“ galėjo prarasti beveik pusę milijardo.

Parduodama kriptovaliutą „Tesla“ uždirbo 936 mln. USD grynųjų pinigų, kas padeda įmonei nušlubuoti iki trečio ketvirčio finišo linijos, nors ji nepateisino antrojo ketvirčio lūkesčių.

Vienas „Bitcoin“ buvo vertas maždaug 43 000 USD tuo metu, kai „Tesla“ investavo praėjusiais metais. Iki rudens kriptovaliuta pakilo iki rekordinių aukštumų – beveik 70 000 USD, bent jau iš dalies dėl to, kad „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas entuziastingai pritarė kriptovaliutų naudojimui.

 

Bet tada atėjo staigus „Bitcoin“ vertės kritimas. Šiuo metu kriptovaliuta svyruoja apie 22 600 USD ribą.

Bendrovė jau jaučia sunkumus ir iš kitų pusių, nes E. Muskas nerimauja dėl tiekimo problemų ir atleidžia didelę dalį įmonės darbuotojų.

„Tesla“ akcijos šiais metais taip pat sumažėjo daugiau nei 30 procentų, iš dalies dėl pražūtingo E. Musko bandymo nusipirkti „Twitter“ kompaniją.

 

Sudėtingi E. Musko santykiai su kriptovaliutomis. Viena vertus, jis ne kartą prisipažino, kad myli kriptovaliutų pokštus, tokius kaip „Dogecoin“, ir kartu nurašė „Bitcoin“ kaip „šalutinį šou“. Gal jis pagaliau atsisakys „Dogecoin“ visam laikui?

Vienas dalykas aiškus: „Tesla“ išpardavimas tikrai nepadės šiems siaubingiems „Bitcoin“ metams. Tiesą sakant, vien per pastarąsias 24 valandas ši valiuta jau nukrito beveik penkiais procentais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(7)
(7)

Komentarai (4)