„Vagnerietis“ Prigožinas surengė grandiozinę rusų kalinių apgaulę: Ukrainoje kaliniai vežami skersti  ()

Rusijos kalėjimuose PMC „Wagner“ pradėjo verbuoti kalinius dalyvauti kare prieš Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-27 „Vagnerietis“ Prigožinas surengė grandiozinę rusų kalinių apgaulę: Ukrainoje kaliniai vežami skersti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Asmeniškai PMC „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas keliauja į Rusijos kalėjimus verbuoti patrankų mėsos karui prieš Ukrainą. Kaliniams žadama laisvė ir dideli pinigai.

Apie tai „Chodorkovskio LIVE“ eteryje kalbėjo Rusijos projekto Gulagu.net, kurio specializacija yra Rusijos Federacijos kalinių teisių apsauga, įkūrėjas Vladimiras Osečkinas.

Anot jo, Prigožinas jau aplankė kelias dešimtis kalėjimų ir kolonijų, kur verbuoja kalinius, kad jie papildytų savo PMC „Wagner“ gretas. Kaliniams, be kita ko, siūlomi dideli pinigai ir malonė. Osečkinas įsitikinęs, kad tai melas.

„Yra rimtų finansinių pažadų: 100 000 rublių atlyginimas, 100 000 rublių už kovinių užduočių atlikimą ir 5 milijonai rublių mirties atveju. Šie skaičiai, kuriuos išsako ir Prigožinas, ir kiti verbuotojai, neturi jokio pagrindo. Šie žmonės, kuriuos bando užverbuoti ir įtikinti dalyvauti karinėje agresijoje, oficialių sutarčių nesudaro, todėl jiems nebus jokių įsipareigojimų. Teisiniu požiūriu visa tai yra muilo burbulas. Tai atrodo kaip morka, kuri pakabinta prieš alkaną asilą, vedamą į skerdyklą“, – kalbėjo žmogaus teisių aktyvistas.

Jis patikslino, kad didžioji dalis kalinių, sutinkančių stoti į PMC „Wagner“ gretas, tai daro ne dėl pinigų, o dėl laisvės.

 

„Jų motyvacija nėra finansinė... Jie supranta, kad pinigų greičiausiai nematys. Jie nori būti laisvi. Jie nori išeiti iš kankinimų kamerų. Jie mano, kad verbuotojai suteiks jiems malonę, pašalins teistumą. Manau, kad tai lygiai tokia apgaulė, kaip ir 5 milijonai rublių... Mūsų karštoji linija gauna informaciją, kad jau yra sužalojimų ir jiems reikia operacijų. Net su medicina ten jokie klausimai neišsprendžiami“, – sakė Osečkinas.

Jis įsitikinęs, kad ši istorija neatitinka valstybės linijos. Tai asmeninė Prigožino ir jo PMC „Wagner“, kuris yra FSB padalinys, iniciatyva.

„Jie, kaip suprantu, turi problemų dėl skaičiaus (darbo jėgos – red.). Kadyrovas per Grozno karinės registracijos ir įdarbinimo tarnybas užverbavo tiek tūkstančių žmonių ir išsiuntė juos į Ukrainą, Prigožinui taip pat yra paskirtos kai kurios užduotys. Iš paskirtų finansų nupirktos brangios rezidencijos, didžioji dalis pinigų persiųsta į ofšorą ir investuota į kriptovaliutas. O dabar nemokamos karinės jėgos sąskaita norima padidinti statistiką. Turint galvoje, kad jie priėjo iki kalinių pritraukimo, akivaizdu, kad jie visiškai neturi versijų iš kur paimti karių. Niekas nedega noru prisijungti prie PMC „Wagner“, – teigė Gulagu.net vadovas.

 

Jis pabrėžė, kad tokie Prigožino veiksmai yra karo nusikaltimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: