Kaip veiksmo filme: 3 Rusijos Ka-52 sraigtasparniai puolė ukrainiečius, bet susimaišė ir apšaudė savus – tie atsakydami kalė atgal ir numušė  ()

Ukrainos Chersono regione Rusijos oro gynybos pajėgos per klaidą numušė savo atakos sraigtasparnį Ka-52. Kaip skelbia „Ukrinform“, tokią informaciją skelbia Ukrainos operatyvinė vadavietė „Pietūs“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pabrėžiama, kad priešo lėktuvai spėjo surengti atakų prieš Ukrainos kariuomenės pozicijas. Pora Ka-52 sraigtasparnių iš oro smūgiavo du kartus. Pranešama, kad priešo veiksmai apsiėjo be aukų.

„Vidurdienį trys Ka-52 sraigtasparniai Chersono regione, planuodami ataką prieš mūsų dalinius, padarė didžiulės žalos savoms pozicijoms. Dėl to grįždami per klaidą sulaukė Rusijos priešlėktuvinės gynybos atsako“, – teigiama ataskaitoje.

Vienas iš atakos sraigtasparnių buvo numuštas „eilinį kartą norint parodyti gerą valią“, sarkastiškai pažymi ataskaitos autoriai, pasityčiodami iš ankstesnio Rusijos armijos teiginio, esą, jų pasitraukimas iš Gyvačių salos – „geros valios“ demonstravimas.

 

Be to, per ataką du priešo Su-34 į Baštanką paleido raketų Kh-31, tačiau jas sėkmingai neutralizavo Ukrainos oro gynyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(100)
(1)
(99)

Komentarai ()