[Žinios trumpai] ES toliau karpo sparnus Rusijai: jau rado, kuo pakeisti rusišką anglį  (9)

ES rado pakaitalą ne tik rusiškai naftai, bet ir anglims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio mėnesį ES įsigalioja Rusijos Federacijos anglies embargas, tačiau Europos Sąjunga jau rado pakaitinį tiekėją.

Vos per penkis 2022 metų mėnesius Kazachstanas į ES šalis pristatė penkis kartus daugiau anglies nei pernai. Šiais metais bus didinamas Europos elektrinėms taip reikalingos anglies eksporto kiekis.

Eurostato analitikai teigia, kad per penkis 2022 metų mėnesius Kazachstanas į ES pristatė 1,5 mln. tonų angies. Tai dvigubai daugiau nei bendrai per visus 2021 m.

Jei iki Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą pradžios šie pristatymai svyravo nuo 140 iki 200 tūkst. tonų per mėnesį, tai nuo kovo mėnesio jie išaugo iki 300-400 tūkst. tonų. O lygiai prieš metus šie skaičiai siekė tik nuo 60 iki 70 tūkst. tonų per mėnesį.

Rugpjūčio mėnesį ES šalys turi visiškai atsisakyti rusiškų anglių. Jau žinoma, kad, be Kazachstano, anglis ES tieks Australija, Kolumbija, Pietų Afrikos Respublika ir Indonezija. Tuo pačiu metu rezerve yra nemažai kitų šalių, įskaitant Tanzaniją ir Nigeriją.

 

Kazachstano anglys į ES tiekiamos jūra per Rusijos Federacijos arba Baltijos šalių uostus. Antras populiarus tranzitas – geležinkeliu, o anglys į Vokietiją taip pat pristatomos keliais.

Daugiausia anglių praėjusių metų pabaigoje Kazachstanas eksportavo į tą pačią Rusijos Federaciją – 19 mln. tonų, Šveicariją – 4,8 mln. tonų ir Baltarusiją – 1,9 mln. tonų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai (9)