Kaimynai kaip reikiant ginkluojasi: Lenkija pasirašė sutartis dėl ginkluotės įsigijimo iš Pietų Korėjos  (2)

Lenkija trečiadienį pasirašė sutartis su Pietų Korėja dėl ginkluotės, įskaitant tankus, savaeiges haubicas ir naikintuvus, įsigijimo, su Rusija ir Ukraina besiribojančiai šaliai nusprendus sustiprinti savo gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sutartys buvo pasirašytos per ceremoniją Varšuvoje su įmonių „Korea Aerospace Industries“ ir „Hyundai“ atstovais, bet jų vertė nebuvo įvardyta.

„Darome išvadas iš to, kas vyksta Ukrainoje“, – po ceremonijos žurnalistams sakė gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

„Laikas spaudžia – mums reikia aprūpinti Lenkijos kariuomenę“, – pridūrė jis.

Gynybos ministerijos pareigūnai sakė, kad pirmieji iš 48 lengvųjų atakos lėktuvų FA-50 bus gauti jau kitąmet.

Šie lėktuvai turi pakeisti Lenkijos iki šiol naudotus sovietų gamybos naikintuvus MiG-29. Varšuva taip pat turi amerikietiškų naikintuvų F-16, o vėliau įsigis modernių naikintuvų F-35.

„Korea Aerospace Industries“ vadovas Ahn Hyunho sakė, kad jo bendrovė planuoja lėktuvus Lenkijai perduoti per kelis etapus.

Be to, Lenkija taip pat įsigis 180 tankų „K2 Black Panther“, gaminamų bendrovės „Hyundai Rotem“, o paskui planuoja pirkti daugiau kaip 800 šių mašinų. Pastarosios specialios modifikacijos kovinės mašinos K2PL nuo 2026 metų bus gaminamos Lenkijoje.

Šiemet Varšuva turėtų gauti ir 48 savaeiges haubicas K9, bet Lenkijos gynybos ministerija nurodė, kad nuo 2024 įsigis apie 600 šių mašinų, kurių gamyba šalyje prasidės 2026 metais.

 

Anksčiau šį mėnesį Lenkija pranešė už 1,75 mlrd. eurų pirksianti 32 universalius karinius sraigtasparnius AW149 iš Italijos gynybos pramonės įmonės „Leonardo“.

Be to, Varšuva yra užsakiusi 366 amerikietiškus tankus „Abrams“ ir Europos gaminamų raketų „žemė–oras“ sistemų.

Praeitais metais baigė rengti sutartį dėl 32 naikintuvų F-35 pirkimo ir šiuo metu turi apie 50 naikintuvų F-16.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(39)
(0)
(39)

Komentarai (2)