„Tiltui šakės!“: okupantai pripažino Antonivkos tilto sunaikinimą (Video)  ()

„Tiltui šakės!“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-28 „Tiltui šakės!“: okupantai pripažino Antonivkos tilto sunaikinimą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 26 d., vėlų vakarą Ukrainos artilerija vėl atakavo Antonivkos tiltą. Okupacinė valdžia patvirtino, kad jis buvo apgadintas ir uždarytas eismui.

Liepos 27 d., „Telegram“ kanalas „Хуевый Херсон“ paskelbė kolaboranto Kirilo Stremousovo kreipimąsi, patvirtinantį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgius Antonivkos tiltui.

Kartu jis nurodė, kad žala neva yra nedidelė. Kitą kartą Stremousovas pranešė, kad po naktinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgių Antonivkos tiltas turėjo būti visiškai uždarytas net automobiliams.

Kartu kolaborantas teigė, kad Ukrainos artileristai pataikė ir į geležinkelio tiltą, tačiau į smulkmenas nesileido.

Apie tilto sunaikinimą skelbia ir vietos gyventojai. O Chersono srities tarybos atstovas Jurijus Sobolevskis sakė, kad Antonivkos tilto remontas užtruks labai ilgai. Jis dar kartą paragino užpuolikus bėgti iš Chersono, kol dar yra laiko ir galimybių.

Dar vakar propagandinė rusų žiniasklaida tvirtino, kad įsibrovėlių oro gynyba numušė visas Antonivkos tilto link skridusias raketas. Tačiau tai jau buvo trečiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgis tiltui. Pirmą kartą jis buvo padarytas liepos 19 d.

Pastarieji sprogimai buvo tokie galingi, kad tilto paviršiuje liko didelės kelių metrų skersmens skylės, iš kurių kyšo armatūros strypai.

 

 

Internete buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota tikroji Antonivkos tilto Chersone būklė po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų juvelyrinio smūgio praėjusią naktį. Paskelbtoje filmuotoje medžiagoje aiškiai matyti, kad konstrukcija patyrė didelę žalą ir, greičiausiai, užpuolikai nebegalės naudoti tilto kariniams tikslams.

„Tai viskas, kas liko iš Antonivkos tilto Chersone. Naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė jam HIMARS raketomis. Tiltas nenukrito, bet judėti juo neįmanoma. Tiltui reikalingas kapitalinis remontas“, – vaizdo įrašą komentavo žiniasklaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: