[Žinios trumpai] Rusija kuria penktos kartos skraidančio sparno smogiamąjį droną, suporuotą su Su-57: kas žinoma apie projektą (Video)  (5)

Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos (VKS) netrukus arsenale gali turėti 5 kartos reaktyvinių kovinių bepiločių orlaivių flotilę – nepilotuojamo orlaivio S-70B „Okhotnik“ ir Su-57 hibridą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2020 m. gruodį  „RIA Novosti“ pranešė apie atliktus bandymus, kurių metu S-70B atliko imituojamus raketų „oras-oras“ paleidimus su infraraudonųjų spindulių ir radarų galvutėmis, kad išbandytų ugnies valdymo sistemas 185-ajame mokymo ir kovos centre Ašulukoje. 2022 metų gegužę šaltinis informavo agentūrą apie naujus bandymus: „Okhotnik“ į antžeminius taikinius paleido valdomas raketas, kurias naudoja ir Su-57.

Pagrindinės drono S-70B „Okhotnik“ charakteristikos:

  • Ilgis: 14 m
  • Sparnų plotis: 19 m
  • Kovinė apkrova: 2,8 tonos, kitais duomenimis - iki 8 tonų
  • Bendras svoris: 25 tonos
  • Maksimalus greitis: 1400 km/h (mažame aukštyje), kitais duomenimis apie 1000 km/val.
  • Pasiekiamas aukštis: 18 000 m
  • Skrydžio nuotolis: 6000 km
 

Dronas iš Su-57 gavo ne tik raketas, bet ir NVO „Saturn“ reaktyvinį variklį AL-31F, kuris Rusijoje laikomas geriausiu. Šiuo varikliu taip pat buvo aprūpintas Kinijos penktosios kartos J-20, kol kinai surinko savo modelį WS-15. Su-57 ir S-70B gavo vidinius ginklų skyrius, todėl jie patenka į penktosios kartos orlaivių kategoriją.

 

Pasak „Rostec“ valstybinės korporacijos vadovo Serhijaus Čemezovo, bepiločio orlaivio serijinė gamyba turėtų prasidėti 2023 metais, o 2024 metais jis turėtų pradėti tarnauti Rusijos kosminėse pajėgose. Galutinė S-70B versija iš Novosibirsko orlaivių gamyklos išriedėjo 2021 metų gruodį su nauja plokščia išmetimo sistema, kuri geriau atitinka variklio ir lėktuvo korpuso formą.

Rusijos Federacijos Karinės-pramoninės komisijos valdybos pirmininko pavaduotojas Andrijus Jelchaninovas viename interviu sakė, kad lėktuvai ir dronai gali sąveikauti ne tik tarpusavyje, bet ir „įvairių tipų kovinėse rikiuotėse“. Anot TASS, Rusijos konstruktoriai taip pat kuria Su-57 versiją su atskira sėdyne operatoriui, kuris galės valdyti būrį „Okhotnik“, skirtų bendram taikinių naikinimui.

 

„Eurasian Times“ mano, kad S-70B vaidmenį Rusijos planuose rodo Rusijos gynybos viceministro Oleksijaus Kryvoruchkos pareiškimas, kad droną norima paleisti iš naujojo amfibinio laivo „Mitrofan Moskalenko“. Šis laivas taps Juodosios jūros laivyno flagmanu, o dronas turėtų nurodyti taikinius hipergarsinėms priešlaivinėms raketoms „Zirkon“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(22)
(-18)

Komentarai (5)