[Žinios trumpai] Tokios vienybės dar nebuvo! Abi JAV Kongreso partijos pasisako už ilgo nuotolio ATACMS raketų perdavimą Ukrainai  ()

Taktinės raketos gali tapti toliausiai galinčiu smogti ginklu Ukrainos kariuomenės arsenale.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-29 [Žinios trumpai] Tokios vienybės dar nebuvo! Abi JAV Kongreso partijos pasisako už ilgo nuotolio ATACMS raketų perdavimą Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Atstovų rūmų ginkluotųjų pajėgų komiteto narė Elissa Slotkin sakė, kad Kongrese yra abiejų partijų palaikymas ATACMS raketų perdavimui Ukrainai. Apie tai praneša CNN.

Slotkin teigimu, tiek demokratai, tiek respublikonai pasisako už tolimojo nuotolio ATACMS raketų perdavimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Ukraina jau kelis mėnesius ragina valstybes perduoti šias raketas, nes šiuo metu HIMARS tiekiamos raketos, kurių nuotolis yra iki 84 km.

Taktinių ATACMS raketų nuotolis yra iki 300 km. Iš viso yra kelios skirtingo nuotolio ir tikslumo raketų modifikacijos. Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos jas gaus, tai bus tolimiausio nuotolio ginklas armijoje. Dabar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „toliausiai siekiantis ginklas“ yra „Tochka-U“, kurios nuotolis siekia iki 120 km.

 

Jų nuotolio pakanka, kad būtų galima pataikyti į taikinius visose okupuotose teritorijose, taip pat Rusijos Federacijos pasienio regionuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(0)
(93)

Komentarai ()